Mecalux presenta un ERO temporal per a 409 treballadors de Cornellà i Barcelona

L'expedient serà per a la suspensió d'un màxim de 108 dies laborables i per a cinc plantes de l'Estat

La companyia –que es dedica a la fabricació de sistemes d'emmagatzematge– ha justificat l'expedient de regulació temporal com una decisió que té per objecte «ajustar les necessitats de producció a la reducció que han experimentat les vendes com a conseqüència de la difícil situació econòmica general», encara que dóna a entendre que la mesura és transitòria i que Mecalux vol garantir els llocs de treball. Així, en la nota remesa ahir al matí a la CNMV, el grup explica que «amb l'objectiu de minimitzar els seus efectes, la mesura pretén mantenir els llocs de treball i que els treballadors recuperin els seus drets quan no existeixi aquesta situació excepcional».

L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal, doncs, afectarà, segons fonts sindicals, 321 treballadors de la planta de Cornellà de Llobregat i 88 de la de Barcelona. En total, seran cinc els centres de treball afectats (a més dels catalans, Madrid i les seves delegacions, Gijón i Palència) i 987 els treballadors als quals se suspendrà de feina durant una mitjana de 72 dies laborables per treballador (i un màxim de 108 dies, segons va explicar ahir un portaveu de CCOO). L'expedient s'aplicarà fins al 31 de maig de l'any 2010 i, de fet, la companyia en presentarà tres, un a les autoritats laborals de Barcelona i dos a Madrid. Segons va confirmar la companyia, a Barcelona es presentarà l'ERO de Mecalux SA i a Madrid els de les seves filials Esmena SLU i Mecalux Servis SA.

El sindicat CCOO va denunciar ahir la «manca de transparència de l'empresa» a l'hora de presentar l'expedient i va assegurar que la companyia havia «tancat així qualsevol via a la negociació». És previst que en els pròxims dies les seccions sindicals de tots els centres consensuïn un front comú.

El benefici cau un 33% però el patrimoni net creix un 70%

Mecalux va tancar el primer trimestre de l'any amb una facturació de 101,8 milions d'euros (un 33,5% menys que en el mateix període de l'any anterior) i un benefici net de 7,7 milions d'euros (un descens del 32,9%). Va guanyar menys que un any abans però no va registrar pèrdues, segons la informació facilitada a principi de maig. Amb tot, cal destacar que, també fins al març, el deute net va decréixer un 85,7% (24 milions d'euros respecte dels 168 d'un any abans) i el patrimoni net de la companyia va augmentar un 70% (392,4 milions). Llavors, com ara, el grup va atribuir el descens de vendes a una menor activitat global i a l'ajornament en la presa de decisions d'inversió en equipaments de moltes de les companyies de la seva cartera de clients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.