Comunicació

Les cuines de casa

Des de fa 15 anys, TV3 reserva deu minuts de la sobretaula a les receptes de ‘Cuines' que ha iniciat una nova etapa potenciant la cuina no professional

La directora Tana Collados
ha volgut acostar la cuina d'autor i la professional
a tothom

La cuina no ha estat mai una moda passatgera per a TV3, que sempre li ha reservat la franja de la sobretaula. Des dels inicis, amb Bona cuina (1987-1993) –un recorregut gastronòmic pels restaurants d'arreu dels Països Catalans presentat pel popular Jaume Pastallé–, fins a l'actual format, Cuines, en emissió des del 1996 i que manté la vocació de ser una finestra divulgativa i de promoció
de la gastronomia i
restauració del país.

El programa va iniciar aquesta temporada –que coincideix amb els seus quinze anys en antena– una nova etapa sota la direcció de Tana Collados en què s'ha volgut acostar la cuina professional i la d'autor a tothom. “No és que hàgim simplificat, ni baixat el nivell de les receptes sinó que volem que tothom que les vegi es vegi amb cor de provar-les”, explica Collados. La periodista i coordinadora de Cuina i Alimentació de TVC destaca també que fan un especial èmfasi perquè els productes utilitzats siguin de la temporada. Una altra de les novetats és que s'ha apostat per “la cuina de casa”. En l'edició dels divendres, els cuiners no professionals prenen el protagonisme i ensenyen les seves receptes, ja siguin herència culinària o pròpies del seu territori, donant a conèixer també especialitats i productes de la terra. En l'edició dels divendres, dedicada a la cuina domèstica, no només participen àvies o mestresses de casa sinó que s'ha ampliat i pluralitzat el concepte de la “cuina de casa”. “Hem tingut un galerista d'art, un director de La Caixa, un professor de secundària, comercials, també molts estudiants... De totes les professions, orígens i estats”, destaca Tana Collados. I afegeix que s'han posat
en contacte amb el programa per participar-hi “perquè els fa il·lusió”.
La recepta que preparen la consensuen.

Les Cuineres de Salt, la setmana vinent

La setmana del 27 de juny, el programa la dedicarà íntegrament a la cuina de casa i ho farà de la mà de cinc dones que formen part del col·lectiu Les Cuineres de Salt. Se'ls ha demanat que facin receptes senzilles, del repertori particular de cadascuna, i amb productes de temporada però també incidint en plats arrelats a la tradició de la zona. Així, el dilluns 27, Cèlia Güell prepararà botifarres dolces amb poma i torradetes; dimarts, Fina Soler cuinarà carbassons farcits de carn; dimecres, Carme Vidal proposarà pastís d'albergínia i pebrot; dijous, Catalina Soler mostrarà com fer verat al forn amb cansalada; i tancarà el cicle Maria Solà amb unes flors de carbassó farcides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.