Comunicació

“Som una opció més de ràdio en català”

La nostra funció és
la de servei públic, d'oferir pluralitat de continguts i de veus

Molt contenta de ser a Ràdio 4, la primera en català, ha enllaçat la temporada d'estiu amb el curs regular amb Directe 4.0, el qual considera “com un fill que vol veure créixer”.

Quins canvis han introduït en el magazín d'estiu i el d'ara?

És un magazín que fa entreteniment especialitzat en parlar d'internet, de webs, de xarxes socials, i per fer-ho tenim de col·laborador Marc Cortès, professor de màrqueting digital d'Esade. Des de Ràdio 4 hem de fer servei públic i continuem amb la secció d'emprenedors de l'Albert Riba però n'introduïm una d'economia amb Marc Vidal i Jaume Llopis. Un dels fets que ens han destacat els oients a l'estiu han estat les entrevistes, i les mantenim: cada tarda faig una entrevista en profunditat a un convidat i prenc un cafè o té amb un famós. En tres hores de ràdio també destacaria l'humor de Quim Masferrer i el fitxatge de noves veus. Per exemple, tenim la Carlota Fàbregas, la germana d'en Cesc, que fa la secció de la generació dels 20 anys. Formen l'equip del programa Quique Quera, Laura González, David Escamilla i Edu Fusté.

Tant el seu perfil com el del programa no són, a priori, espais que un pensa trobar a Ràdio 4. Es vol actualitzar l'emissora?

Quan em van demanar fer aquest projecte, es va apostar per continguts innovadors, originals, singulars i diferents. Amb els mitjans, cada cop hi ha d'haver més sinergies amb les xarxes socials; aquest és un dels punts diferenciadors del nostre programa. Bona part dels oients ens estan escoltant per internet o amb els podcasts. Però tampoc volem oblidar que Ràdio 4 té oients de diferents generacions i per això també fem espais propis del format com ara cuina, salut, esports, llibres, cinema, fets socials amb la Marijo Jordan, el concurs Barça 4.0... continguts per a totes les generacions.

La franja de tarda és molt competitiva a la ràdio en català. Com afronta el repte?

Amb moltes ganes i il·lusió. És una franja complicada en què hi ha el company Toni Clapés a Versió RAC 1 i Tatiana Sisquella a Catalunya Ràdio. Crec que cadascú és diferent, no fem el mateix. La prioritat de Ràdio 4 no són les audiències; evidentment són importants, però la nostra funció és la de servei públic, d'oferir una pluralitat de continguts, de veus i opinions diferents. Som una altra alternativa, una altra opció de les tardes en català.

Juntament amb Cristina Puig i Màbel Martí, és una “noia Om”. El club va ser una escola?

He après molt amb tota la gent amb qui he tingut la sort de treballar. I amb l'Albert Om vaig aprendre moltíssim. Vaig ser l'última “noia Club” i de l'Albert vaig aprendre sobretot com funciona un magazín, la seva naturalitat en el tracte amb l'entrevistat i el públic i fer directes des de tot Catalunya, és una gran escola. Era una gran família, no només professional sinó també personal. I encara ara truco a l'Albert per demanar-li l'opinió.

Perfil

Trajectòria a la ràdio i a la tele i fan d'internet

L'audiència la recorda a la tele però té un llarg recorregut a la ràdio. Des de les transmissions d'en Puyal fins a treballar amb Manel Fuentes. Defensora de les xarxes, va presentar el magazín sobre innovació i tecnologia The next big thing a Emprendedores TV. En aquest sentit, col·labora a El Punt Avui amb una sèrie d'entrevistes a especialistes en les xarxes socials. Pensa que la ràdio és qui està implantant millor la sinergia amb les xarxes però que tothom s'hi ha d'implicar perquè “el futur de la comunicació passa per aquí”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.