Societat

barcelonès

70.000 euros per a l'ajut als senegalesos del Poblenou

El pla pilot que l'Ajuntament posarà en marxa per dotar de formació professional les prop de 270 persones, sobretot d'origen senegalès, que malviuen en locals i naus abandonats al Poblenou preveu la realització, de manera voluntària, d'un curs de cinc mesos en oficis que, posteriorment, puguin desenvolupar al Senegal. La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va avançar ahir, arran de les preguntes dels grups de l'oposició, que el pressupost per a aquest programa, que es gestionarà des de la gerència de Qualitat de Vida, serà de 47.000 euros, als quals se sumaran 23.000 euros més en concepte d'assistència social.

Per altra banda, el portaveu de la Xarxa de Suport als Assentaments del Poblenou, Manel Andreu, ha criticat que l'Ajuntament hagi presentat el pla sense haver parlat amb les organitzacions que han estat ajudant les persones que hi havia a les naus: “No s'han posat en contacte amb nosaltres en cap moment ni ens han demanat l'opinió i ara aterren amb aquest pla”. Segons Andreu, el comissionat d'Immigració, Miquel Esteve, va ser dimecres al Poblenou per visitar l'associació Apropem-nos: “Ens va dir que en parlaríem, dos dies després vam conèixer el pla per la premsa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.