educació
L'escola d'hostaleria de Figueres té un 40% més d'alumnes
S'han inscrit 170 alumnes en el nou curs
L'augment del nombre de grups de cicles formatius n'és el motiu
L'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, a Figueres, comença el nou curs amb un increment del 40% d'alumnes respecte al curs anterior. En total, 170 nois i noies s'han apuntat als cursos de cuina, serveis o pastisseria. Segons han explicat responsables de l'escola, els motius d'aquest augment són d'una banda l'increment dels grups de cicles formatius i de l'altra el fet que es facin més activitats al centre.
Formació ocupacional
Pel que fa als cicles formatius, aquest any s'ha incorporat la formació en serveis de restauració. En total, en aquests cursos es formaran 75 alumnes. A més, cal sumar-hi també 75 alumnes més de formació ocupacional. En concret hi ha, aquest nou curs 2011-2012, dos grups de cuina, un de serveis i dos de pastisseria. La resta d'alumnes inscrits a l'escola d'hostaleria són alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) i del Programa de Transició al Treball (PTT).
L'escola d'hostaleria va començar el curs 2011-2012 a finals del mes de setembre amb alumnes de cicles formatius de l'institut Olivar Gran. Més tard, a principis d'octubre van iniciar el curs una part dels alumnes de formació ocupacional. Aquest inici de novembre ho fan la resta d'alumnes de la nova escola d'hostaleria.
LES XIFRES
Aprendre a fer torrons i aperitius
L'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, situada fa un any a Figueres, també ha anunciat els cursos per a professionals i amateurs que fa durant aquest curs escolar. N'hi ha de cuina d'arrossos, de pasta, de peix i carn. També es pot fer cuina tradicional catalana, cuina creativa i fins i tot un curs per aprendre a fer torrons o aperitius de Nadal. També es faran especials de pastisseria i s'impartirà el curs de manipulació d'aliments. Les places són limitades, depenent del grup entre vint i trenta persones. Els cursos costen entre 30 i 70 euros.