Medi ambient

energia

L'Ajuntament de Figueres instal·larà plaques per a energia solar a les escoles

Els edificis particulars de la capital de l'Alt Empordà poden sol·licitar des del mes de març passat els permisos per instal·lar captacions netes d'energia

Les escoles de Figueres, Maria Àngels Anglada, Anicet de Pagès i Joaquim Cusí podran disposar de plaques fotovoltaiques a les seves teulades si prosperen els tràmits que ha iniciat l'Ajuntament de la capital de l'Alt Empordà per captar energia solar.

Ahir mateix, l'alcalde, Santi Vila, va signar el decret per avançar en la tramitació que possibilita la instal·lació de les plaques en les tres escoles.

El govern municipal de Figueres l'any 2009 va signar a Brussel·les el pacte d'alcaldes, segons el qual la població adquiria el compromís de fer els possibles per reduir els gasos i tirar endavant iniciatives per millorar l'eficiència energètica i promoure les energies renovables.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, recorda el compromís adquirit en l'anterior mandat de CiU sobre l'aposta per les energies renovables i diu que “és en aquest aspecte que incideix el projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques en les tres escoles”. I el regidor afegeix: “Més enllà de l'aprofitament que se'n pugui extreure en vendre l'energia que es produeix a la xarxa, l'Ajuntament està enviant un missatge clar d'aposta per les energies renovables als ciutadans i ciutadanes.”

A banda de les propostes que parteixen del compromís del mateix consistori, també es fa una crida als particulars perquè optin per la mateixa aposta i instal·lin plaques o microaerogeneradors d'electricitat, entre altres alternatives.

Energia neta i productiva

En els darrers quatre anys han estat diverses les iniciatives que l'Ajuntament ha dut a terme a favor de l'energia solar. Algunes d'aquestes han estat la instal·lació de plaques al pavelló poliesportiu per escalfar l'aigua de les dutxes i la construcció de la coberta fotovoltaica de la plaça de Catalunya, que es va fer fa uns mesos. Aquest projecte, a més de permetre la creació energètica d'una manera més sostenible i neta, permet a l'Ajuntament ingressar uns quaranta mil euros anuals en concepte d'energia elèctrica venuda a la xarxa. Ara es fa una crida a particulars, empreses i comunitats de veïns perquè s'apuntin al carro. Ho poden fer assessorant-se a l'Agència Local d'Energies de Figueres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.