Educació

Universitat

Preparen un videojoc que ajudi a aprendre música

Un equip d'investigadors de la Universitat de Girona (UdG), el Laboratori de Gràfics i Imatge (Gilab), ha començat a desenvolupar un videojoc per aprendre a tocar com cal una cançó. El videojoc està adreçat a persones que volen aprendre música de manera autodidacta, però també serà d'interès per a centres educatius, escoles de música i conservatoris.

El videojoc forma part del projecte e-Cecilia i es pretén que el joc sigui atractiu, divertit i, sobretot, interactiu. Els investigadors volen desplegar un joc amb eines interactives que proporcionin informació sobre si una cançó s'està tocant correctament i si la interpretació s'ajusta a la partitura.

El projecte e-Cecilia, el del videojoc per aprendre música, és un projecte de la UdG compartit amb la Universitat de Màlaga i les empreses Abaccus Soluciones e Innovación, Virtualware i Easy Innova, ubicada al Parc Científic i Tecnològic.

Al mercat ja hi ha videojocs relacionats amb la música, com ara els Guitar Hero o el Sing Star. La nova proposta del Gilab, que encapçala Mateu Sbert, vol ensenyar música de manera amena i estimular la motivació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.