Juncà Gelatines augmentarà la facturació a 20 milions
L'empresa de Banyoles dedicada a la fabricació de gelatines i hidrolitzats dóna per superades les dificultats econòmiques i es projecta a nous mercats internacionals com Amèrica, Àsia i Orient Mitjà
L'empresa Juncà Gelatines de Banyoles preveu augmentar la facturació aquest 2012 a uns 20.000.000 euros, un 17,6% més que en l'anterior exercici, que va ser de 17 milions d'euros. L'empresa dóna per tancada així l'etapa de dificultats econòmiques que va obligar-la el 2010 a superar un concurs de creditors i un ERO temporal que va afectar tota la plantilla durant quatre mesos.
El fabricant de gelatines i hidrolitzats ha impulsat un pla de viabilitat financera i empresarial a cinc anys i que, a més de “recuperar la seva estabilitat, permetrà projectar el creixement internacional de la companyia”. Juncà Gelatines preveu ampliar mercat a Amèrica, Àsia i Orient Mitjà. Actualment, Juncà Gelatines exporta el 50% de la seva producció, de la qual un 80% va destinada al sector de l'alimentació domèstica, restauració i industrial i un 20% al de la indústria farmacèutica i dietètica.
Sota la direcció de Ferran Juncà, l'empresa preveu una inversió també de 1.500.000 euros en la implantació de mesures d'estalvi energètic, augment de la productivitat i nova tecnologia en el centre de producció, de 30.000 m² d'instal·lacions. La plantilla de Juncà Gelatines està formada per 70 treballadors.
Segons Juncà, el concurs de creditors va obeir a un problema circumstancial de falta de liquiditat produït per la baixada de preu de la gelatina, la pressió dels operadors internacionals i la dificultat d'obtenir finançament . “Un cop superada aquesta situació estem en condicions d'abordar el nostre posicionament a Europa, avalat per la nostra trajectòria en aquest mercat i fer el salt a nous mercats internacionals”, afirma Ferran Juncà.
LA XIFRA
LA DATA
Una proteïna del sector alimentari
La gelatina és una proteïna considerada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com un ingredient alimentari natural. No conté greixos, colesterol ni additius. La seva composició és proteïna 84-90%; sals minerals, 1-2% i aigua, 8-15%.
La gelatina s'utilitza principalment en el sector de l'alimentació domèstica, restauració i industrial: confiteria, llaminadures, carn, xarcuteria, embotits, peix, làctics (gelats, iogurts, batuts, mousses, formatge fresc, margarines...), begudes, precuinats (sopes, aromes), enriquidor de proteïnes i en la indústria farmacèutica i dietètica, com ara per a comprimits i càpsules, fil quirúrgic, substitut de sèrum sanguini, tractaments per a la millora d'articulacions, artrosi, prevenció de lesions esportives en articulacions o altres.
Juncà Gelatines va ser fundada el 1947 i és l'única empresa del sector amb accionariat 100% català que es dedica a la producció de gelatines i derivats a l'Estat espanyol i que opera a Europa juntament amb deu productors més d'accionariat multinacional.