Política

Fernández Díaz donarà explicacions al Congrés per les càrregues a València

El ministre de l'Interior reconeix “algun excés” policial

Assegura que entre els manifestants s'han infiltrat grups “violents” que són els que han provocat els incidents

Titlla de “lapsus linguae” les paraules del cap policial que va anomenar d'“enemic” els estudiants que protestaven

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat aquest dimarts que compareixerà davant la Comissió d'Interior del Congrés per donar explicacions sobre les càrregues policials que s'han produït aquests últims dies contra les manifestacions d'estudiants a València que protestaven per les retallades en educació de l'executiu de Fabra.

En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, el ministre ha reconegut “algun excés i alguna actuació desafortunada per part d'algun policia”, però ha assegurat que entre els estudiants que es manifestaven s'hi van infiltrar “grups minoritaris radicals i violents que són els que estan creant aquests problemes”. Fernández Díaz ha afirmat que si la manifestació hagés estat “únicament d'estudiants les coses haguessin anat diferents”.

El ministre ha assegurat que els incidents han causat més policies ferits que no pas de “ciutadans en general” i ha explicat que un radical va etzibar “un cop d'ampolla” a una vianant d'uns cinquanta anys que va haver de ser ingressada.

Fernández Díaz ha confirmat que el primer que farà el ministeri serà “estudiar el que ha passat” i ha garantit que si “algun policia s'ha excedit, hi actuarem”.

El ministre de l'Interior ha titllat de “relliscada” i “lapsus linguae” les paraules del cap policial que va anomenar d'“enemic” els estudiants que es manifestaven.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.