Societat

societat

ICV-EUiA vol el casal de Blanes per a les entitats

Proposen que l'activitat d'estiu la gestionin el cau i altres associacions

El grup d'ICV-EUiA ha proposat al govern local que el casal d'estiu municipal sigui gestionat per entitats de la ciutat i no pas per una empresa com va anunciar l'Ajuntament. “Hem proposat que facin un conveni de gestió amb entitats de la ciutat per poder tirar endavant el casal”, va explicar Víctor Catalán, regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Blanes. Va parlar de l'agrupació d'escoltes, l'esbart i els geganters. “Al cau tenen titulació i al poble hi ha gent suficient per poder tirar endavant el casal”, va assegurar Catalán. El regidor ecosocialista va llançar la proposta dilluns al vespre a la comissió informativa d'Hisenda.

El grup d'ICV-EUiA va lamentar que l'Ajuntament replantegés la gestió del casal d'estiu i la cedís a una empresa. Segons van criticar els ecosocialistes, es va fer a través d'un procediment negociat amb tres empreses, però al final només se n'hi va presentar una. “Nosaltres trobem més transparent un concurs públic”, va denunciar Catalán.

El govern local de Blanes té la intenció d'eliminar la partida per al casal d'estiu del pressupost municipal d'enguany –pendent d'aprovació– amb l'argument de la mala situació econòmica i adduint que és un servei no obligatori per part del consistori. La solució trobada ha estat la de cedir la gestió i l'ús del CEIP Pinya Rosa a una empresa perquè exploti el casal d'estiu.

ICV-EUiA exigeix que es faci una escola a Lloret

El grup municipal d'ICV-EUiA a Lloret de Mar ha exigit a l'Ajuntament explicacions sobre el nou CEIP Fanals. Segons van anunciar els ecosocialistes, aquest centre educatiu no s'obriria. “És un greu perjudici per a la qualitat de l'educació a la nostra ciutat, a més d'un incompliment dels acords adoptats en el Consell Escolar Municipal”, van denunciar. És per això que “exigim al regidor delegat d'Educació que doni explicacions”. L'Ajuntament, però, va assegurar ahir que no li consta que la Generalitat hagi decidit no obrir el centre. “Lloret de Mar té avui assignada aquesta escola “, van assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.