Sense - Avui

Ferran Adrià i la Universitat de Harvard signen un conveni per fomentar la innovació gastronòmica

People

La Fundació Alícia, a través del president del seu Consell Assessor, Ferran Adrià, ha signat un acord de col·laboració amb l'Escola d'Enginyeria i Ciències Aplicades de la Universitat de Harvard (Estats Units) per tal de compartir coneixements del món de la ciència i la cuina i fomentar la innovació en temes de gastronomia. L'acord es va tancar arran de la visita de Ferran Adrià, xef d'El Bulli, a Harvard, on va pronunciar una conferència sobre el tema de la ciència i la cuina. Per tal d'iniciar els treballs conjunts, una delegació d'aquesta prestigiosa universitat nord-americana visitarà el Bulli i la Fundació Alícia aquest proper mes de gener.

El conveni subscrit entre Alícia i Harvard preveu que, amb l'objectiu d'establir una comunicació de dues direccions, membres d'Alícia compartiran els seus coneixements del món de la gastronomia amb representants de la Universitat de Harvard, i aquests aportaran la seva experiència en ciències bàsiques, com ara textures, encapsulació, escumes i emulsions, tècniques de fermentació i creació de noves estructures.

Igualment, està prevista la futura publicació d'un llibre conjunt sobre la relació entre el món de la cuina i la ciència, que pugui esdevenir una referència per a futurs estudis en aquest àmbit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.