cultura

exposicions

Una invitació a acostar-se a la mort sense por

Una exposició a Girona revisa els rituals funeraris des de la prehistòria

El pròxim 11 de gener arribarà a la Casa de Cultura de Girona l'exposició itinerant L'altra cara de la vida. Cultura funerària d'ahir i avui, una proposta impulsada pel grup Mémora de serveis funeraris que reuneix més de 125 peces originals des del paleolític al món present que permeten fer una aproximació a la mort i als seus rituals al llarg de la història. La mostra, que invita a reflexionar sobre el significat de la mort de manera divulgativa i amena, recupera eines i ceràmiques prehistòriques, urnes iberes, àmfores fenícies, ornaments grecs o joies romanes, i destaca per la seva singularitat una màscara egípcia datada del 1500 aC. El recorregut, distribuït en cinc àmbits expositius que descriuen com han afrontat els éssers humans el repte de la mort en cada època històrica, culmina en el món contemporani, amb la implantació del codi Qr, una aplicació de nova tecnologia per accedir a informació multidisciplinària sobre la cultura funerària.

Amb l'objectiu de potenciar el caràcter pedagògic de l'exposició, oberta fins al 26 de febrer, s'han organitzat tallers temàtics adreçats a les escoles i un cicle de conferències. Així, l'arqueològica Aurora Martín parlarà el dia 16 dels rituals funeraris des de la prehistòria a l'època ibèrica a Catalunya; el catedràtic Josep M. Nolla, de la mort a l'antiga Roma, el dia 23, i la historiadora i antropòloga Bibiana Agustí, dels rituals funeraris a l'edat mitjana i moderna, el dia 30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.