El Micalet reingressa en la federació de cors Clavé
Es recupera una relació que es remunta la fundació de l'orfeó de la Societat Coral l'agost de 1893
El president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, i part de la directiva, han rebut a la seu de la Societat, la visita del president de la Federació de Cors de Clavé, Josep Cruells, acompanyat també per membres de la seua directiva.
Segons Pardiñas, “aquesta visita significa la recuperació d'una relació que es remunta a la fundació de l'Orfeó Valencià ‘El Micalet', ara fa 120 anys, a l'agost de 1893”. Cal recordar que l'Orfeó va ser l'antecedent immediat del Micalet actual. I ara la Societat Coral el Micalet vol iniciar el procés de reingrés en la Federació de Cors de Clavé.
Per la seua part Josep Cruells ha afirmat que “feia temps que volíem fer intercanvis amb gent del País Valencià i ara tenim l'ocasió. Cal dir que reprendre la relació amb la Societat Coral el Micalet és per a nosaltres molt significatiu, més quan hi ha una història que naix al segle XIX”.
A més a més, després de conéixer les dependències de l'històric edifici que acull a la SC el Micalet, les directives d'ambdúes entitats han dialogat sobre futures col·laboracions. Fins i tot, sense concretar encara la data, s'ha parlat de fer algun intercanvi i que la coral d'aldults de la SC, la Coral Giner, visite les Festes de la Mercé de Barcelona.
La Federació de Cors de Clavé integra unes 160 societats corals i 5.000 cantaires, i està organitzada en les delegacions del Barcelonès, Maresme, Vallès - Osona - Ripollès, Bages - Berguedà, Baix Llobregat - Anoia, Penedès - Garraf, Comarques Tarragonines, Terres de Ponent i Catalunya Nord.
Dita federació treballa per dinamitzar les societats corals federades i potenciar intercanvis, organitzar actes singulars i impartir formació musical i associativa. També compta amb servei d'assessorament legal, tècnicomusical i disposa d'un important fons de partitures, el qual es troba a disposició de totes les societats corals que hi pertanyen.