Política

Quatre han estat detinguts i sis han declarat

Dels gironins, només Alexandre Ros, de GRS, ha ingressat a la presó

De les quatre detencions que s'han efectuat a la demarcació de Girona, de moment la jutgessa només ha ordenat l'ingrés a presó de l'administrador de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar, Alexandre Ros. El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, va quedar en llibertat sota fiança de 18.000 euros; el funcionari del mateix ens Joan Carles Feliu, en llibertat sota fiança de 5.000 euros, i l'apoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch, en llibertat sense fiança.

Tots ells van ser detinguts per la seva suposada relació amb una trama corrupta d'adjudicacions públiques que es coneix com a operació Manga i que s'ha saldat amb nou detinguts. A banda dels detinguts, els agents de vigilància duanera també han pres declaració a diversos càrrecs públics gironins. Fins ara ha transcendit que han declarat el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos; el gerent de Xaloc, Xavier Alberch; el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs; el tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de Figueres, Manuel Toro; l'expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, i el secretari d'organització d'ERC a la Selva, Josep Carrapiço. L'Agència Tributària enviarà les declaracions a la jutgessa, que decidirà si cal imputar-los algun delicte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.