Política

Mas demana a Monago “decència” i li recorda que Extremadura rep mentre que Catalunya aporta

Titlla les paraules del president d'Extremadura “d'hipocresia pura” i li demana “serietat”

“Els que aportem ens quedem sense una paga doble i en canvi els que reben en tenen dues, potser això sí que és passar-se del sentit comú i de la ratlla”, critica

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat al seu homòleg extremeny, José Antonio Monago, “serietat i decència”, tot recordant-li que Extremadura és de les comunitats que rep mentre que Catalunya aporta. “Tot això és hipocresia pura, presenten Extremadura com si ens salvés als catalans l'exercici de cada any. Però qui és aquí qui aporta i qui és el que rep?”, ha preguntat indignat en una entrevista emesa per la Xarxa Comunicació Local i Canal Català TV. Mas ha tornat a reivindicar un objectiu de dèficit del 2,1% fent èmfasi en tot el que ja ha retallat Catalunya. Ha xifrat en uns 300 ó 400 milions d'euros la retallada que caldria fer amb aquest sostre, i ho ha considerat assumible.

Mas ha tornat a rebutjar aquest dilluns a la nit l'objectiu de dèficit de l'1,2% que inicialment ha plantejat el govern espanyol. “No és ni possible ni just”, ha apuntat. Dit això, ha carregat contra el president extremeny, que ha elaborat un informe on critica els objectius de dèficit asimètrics que ha apuntat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Mas ha recordat que Extremadura “rep molt més del que aporta”, i ha evitat valorar si això és molt o no, però ha demanat a Monago “una mica de serietat, una mica de decència i una mica d'explicar les coses tal com són”.

Ha subratllat que Extremadura pot defensar que necessita tots els recursos que rep, però ha remarcat que tot això “no cau del cel”, sinó que prové d'una societat productiva com Catalunya. “I els funcionaris catalans no tindran paga doble i molts altres funcionaris de les comunitats que reben sí. Els que aportem ens quedem sense una paga doble i en canvi els que reben en tenen dues, potser això sí que és passar-se del sentit comú i de la ratlla”, ha reblat.

El pla ‘B'


Sobre la consulta, ha reiterat que tan com es pugui s'ha de fer amb l'acord de l'Estat, però sobretot amb un marc legal. Ara bé, “en últim terme”, ha dit, si no hi ha acord amb el govern espanyol, caldrà buscar una altra sortida, en referència implícita a unes eleccions plebiscitàries. “Haurem de fer la reflexió de si tirem endavant alguna manera de consultar el poble”, ha dit.

La “intolerància i brutalitat” dels mitjans de Madrid


Mas ha parlat d'“enormes interessos contraposats” en el procés català, i també per part dels mitjans de comunicació, especialment els de Madrid, que actuen “amb una gran intolerància i amb molta brutalitat”. “Van tots a la una i tots contra el procés de Catalunya, i si han de dir mentides les diuen, i si han de deformar la realitat, la deformen. Fan qualsevol cosa que no sigui informació, i ho fan sense contemplacions”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.