Política

Almunia assegura que una Catalunya independent quedaria fora de la UE

El vicepresident de la Comissió Europea insta el govern central i la Generalitat a parlar “cara a cara i amb el cap fred”

Almunia veu amb “molta preocupació” el procés sobiranista, especialment “després de llegir les cartes”

El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, s'ha mostrat aquest dilluns contundent sobre el futur de Catalunya a la UE si s'independitza d'Espanya: “La part segregada no és membre de la UE”. En una conferència al Cidob, titulada L'aposta per Europa, ha assenyalat la seva estimació per Catalunya, i ha instat al govern espanyol i al català a tractar el futur polític “en una taula cara a cara i amb el cap fred” en comptes de per carta.

Així, Almunia ha assegurat que veu amb “molta preocupació” el procés sobiranista de Catalunya, especialment “després de llegir les cartes” que han intercanviat els presidents català i espanyol, Artur Mas i Mariano Rajoy, sobre la possibilitat d'una consulta sobre la independència. I ha apuntat que el procés sobiranista també desperta “preocupació” en diverses instàncies de la Unió Europea.

El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, que ha acudit com a oient a l'acte, ha dit a la premsa que les declaracions d'Almunia són una “lectura jurídica” estricta, però hi ha casos on s'està negociant, com l'escocès, i no creu que acabi amb Escòcia fora de la UE, o interpreta que el mateix es pot aplicar per Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.