Opinió

opinió

Una badia més bella

Totes les nostres iniciatives de progrés han rebut crítica amb l'acusació recurrent d'una pretesa insensibilitat

La proposta d'instal·lar un brollador dins del mar, davant Roses, neix de la voluntat d'oferir un nou atractiu en la nostra qualitat de destinació turística. Avui, és moltíssima la gent que ve a Roses en temporada baixa, no pas per anar a la platja, sinó per passejar vora mar, practicar el senderisme, gaudir dels serveis de l'oferta turística local, dels hotels i restaurants fins al tren turístic i els viatges en golondrina o anar al mercat. Aquests visitants provenen majoritàriament de les comarques més properes i del sud de França, el que vol dir que, degudament incentivats, podem aconseguir veure augmentada la seva freqüentació.

Volem mantenir Roses com una de les destinacions més atractives de la Costa Brava. Cal fer-nos més suggeridors. Amb publicitat i també amb accions. Estem obligats a mantenir-nos en la millor posició i és per això que prenem la iniciativa del brollador. No només pretenem incrementar les visites dels turistes repetidors, sinó aconseguir-ne de nous. Crec que és una sana ambició.

Des de sempre, els diferents governs de CiU han tingut clara aquesta premissa. Ens hem esforçat a millorar la imatge i l'atractiu de Roses i és clar que ho hem aconseguit. Avui tothom troba normal la situació dels diferents espais en què hem actuat: platges (Nova i Punta), passejos fins a Santa Margarida, camins de ronda, port esportiu o ciutadella, ara monument, no fa tant una ruïna. Tots formen part de l'oferta consolidada i cal créixer. Ens cal fer visitables el castell de la Trinitat i el far i continuem treballat fermament per fer possible la Bulli Fundation i per tenir el conseqüent museu proposat per l'amic Adrià. Molt per sota d'aquests importants objectius, pressupostàriament parlant, però en el mateix sentit, cal entendre la proposta del brollador davant la riera dels Ginjolers.

Totes les obres referides han rebut crítiques en els seus orígens i és normal. Ens deien visionaris per les obres de rehabilitació de les muralles, per cobrir la riera dels Ginjolers, per la construcció del Teatre Municipal i pel port esportiu. Totes les nostres iniciatives de progrés han rebut crítica amb l'acusació recurrent d'una pretesa insensibilitat davant els efectes de les successives crisis que hem viscut i és evident que totes i cada una de les obres referides han estat clau per superar-les. El Roses d'avui és millor i més competitiu que el que ens varen deixar. Si a hores d'ara oferim una vila agradable, polida i atractiva, volem millorar-la, perquè augmentar els seus atractius és bàsic per a la nostra economia. Algú pot oferir una política progressista?

És clar que la iniciativa del brollador, més enllà de l'oportunitat al·ludida, pot ser criticada per qüestions estètiques, només faltaria. Abans ho hem fet nosaltres. Com sempre hem fet abans de plantejar qualsevol proposta. Ho vàrem fer respecte al port esportiu i perquè tenim una gran admiració i un gran respecte per la badia, una de les més belles del món, hem valorat pros i contres del brollador i estem treballant per aconseguir oferir una millora molt important per a tot l'espai davant la riera, on la rambla s'entrega al mar; volem submergir la major part dels dos espigons que tan impacten visualment.

Aquest espai ens l'hem d'imaginar sense l'entrebanc dels espigons i amb un broll d'aigua de més de 50 metres d'alçada, obert uns dies i unes hores determinats, il·luminat amb diferents colors de nit o amb la posta de sol i la immensitat del mar de fons al cap vespre. Cal pensar-lo la nit de Sant Joan o per la festa major, envoltat de focs artificials. Pretenem un espectacle sense oblidar situar-lo estratègicament davant la càmera meteorològica de TV3.

És clar que el cost de la instal·lació no és una despesa sinó una inversió i que, com passa en els altres elements rosincs al·ludits, entesos com a elements dinamitzadors, el seu cost té un clar retorn en favor de l'economia local.

És bo que qualsevol ciutadà pugui opinar, però és especialment important saber què en pensen els professionals del turisme, emprenedors i treballadors, la pervivència de l'empresa dels quals o els seus salaris depenen de la bona marxa del turisme.

Cal entendre el brollador amb la mateixa naturalitat que entenem els carrers il·luminats per Nadal, els monuments visitables o la despesa que es fa per a orquestres o focs artificials per Carnaval o per la festa major. Tot en benefici de la qualitat de vida dels ciutadans i visitants de Roses afavorint, alhora, l'economia local i comarcal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.