Opinió

LA GALERIA

400.000 quilos de menjar

En realitat es produeixen prou aliments per a tothom!

Més de 300 establiments, principalment supermercats però també petits comerços, i prop de 3.000 voluntaris és el que mobilitzarà d'aquí a una setmana el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona amb motiu del Gran Recapte que se celebrarà divendres a la tarda i tot dissabte. L'objectiu que s'ha marcat aquest any l'organització és el de recollir 400.000 quilos d'aliments per repartir entre les persones més necessitades. Molt lluny dels 16.000 quilos que es van aconseguir la primera vegada que es va organitzar la recollida d'aliments. Però és que ara també queda molt lluny la situació de bonança que es va viure no fa gaire i que feia que la xifra de persones necessitades no fos, ni de bon tros, l'actual. Les necessitats de menjar s'han disparat i, per sort, també la solidaritat dels ciutadans. Són els que, aprofitant que toca fer la compra, el cap de setmana que ve agafaran una bossa més i la donaran als voluntaris del Banc dels Aliments i de les entitats col·laboradores que estaran repartits pels diferents establiments que participen en el Gran Recapte. A casa nostra aquest any ja s'ha ajudat gairebé 42.000 persones, 2.200 de les quals són nadons. Això vol dir que s'ha facilitat menjar a quasi 15.000 famílies gironines. Des dels Banc dels Aliment es recorda sovint que no es tracta de persones que passin gana, sinó senzillament de persones que no tenen prou recursos. Mentrestant, a tot el món es llencen cada any una tercera part dels aliments que es produeixen, fins i tot abans d'arribar a la taula. Uns 1.300 milions de tones de menjar que van a parar a les escombraries. Es calcula que si es pogués evitar aquest malbaratament i les pèrdues que comporta, es podrien alimentar 2.000 milions de persones més. O sigui que, ves per on, el problema de la fam al món quedaria resolt ja que en realitat es produeixen prou aliments per a tothom! Però no, evidentment no és tan senzill perquè la solució no és tan matemàtica com agafar d'allà on sobra per portar-ho allà on falta. O això és el que ens diuen, que tot plegat no és tan senzill ja que hi ha molts factors que provoquen aquests desequilibris. Segur que sí, principalment factors econòmics. I no deuen ser aquests interessos econòmics els que impedeixen posar fre d'una vegada al malbaratament de menjar i a la contradicció que mentre uns lluiten contra l'obesitat els altres no saben ni de què es tracta?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia