Opinió

Xocolata espessa

Ajuntaments independents

Els ajuntaments catalans són l'administració que més ha fet per alleugerir els efectes de la crisi, perquè són els més propers als ciutadans. Han hagut de fer front a autèntics drames familiars i socials amb una escassedat de recursos alarmant.

Demà triarem nous ajuntaments, però cal recordar que només amb la independència podrem dotar els municipis dels recursos necessaris per poder fer les seves funcions amb solvència. Per això les eleccions municipals també tenen a veure amb la independència. Per això és tan important que dilluns puguem pintar un mapa de Catalunya on el color de la llibertat sigui el preponderant. Aquesta setmana la planeta ens ha regalat un exemple molt potent per explicar la necessitat d'assolir un estat propi: el caos de Rodalies només es podrà solucionar quan la gestió de totes les infraestructures sigui nostra. Hem iniciat un camí que ja no té retorn. Una majoria d'ajuntaments independentistes serà un senyal contundent per a propis i aliens, que després haurem de confirmar en les eleccions definitives, les del 27 de setembre. En un futur proper, quan es facin les primeres eleccions municipals de la nova República Catalana, podrem fer la nostra tria amb criteris exclusivament locals, seleccionant els millors candidats i les millors propostes. Aquest cop, però, vivim una situació excepcional que ens obliga a posar l'eix nacional per sobre de la nostra decisió. Ens hi juguem el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia