Política

La jutgessa demana a Jordi Pujol el testament del seu pare i l'acceptació de l'herència

El Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona demana informació a Suïssa i Andorra sobre possibles comptes bancaris de la família

La titular del Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona ha reclamat a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que li lliuri el testament del seu pare, Florenci Pujol, arran de la seva confessió que tenia diners a l'estranger sense regularitzar de l'herència paterna des del 1980. La jutgessa, que va admetre a tràmit la denúncia de Manos Limpias contra l'expresident, també ha acordat remetre comissions rogatòries a Andorra i Suïssa.

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), dins de les diligències que instrueix el jutjat d'instrucció s'ha demanat a Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, que aportin l'acceptació de l'herència que van rebre del pare.

Al mateix temps, la titular del jutjat ha acordat practicar les diligències que va sol·licitar la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i s'han lliurat les comissions rogatòries demanades pel fiscal. En concret, el jutjat demana a les autoritats Andorra i Suïssa que les entitats financeres dels esmentats països informin de l'existència de comptes bancaris o instruments financers de qualsevol tipus a nom de la família Pujol o dels qui figurin com apoderats o autoritzats.

A més, el ministeri fiscal també va reclamar que l'Agència Tributària li remetés les declaracions complementàries i/o especials que per IRPF i Impost de Patrimoni hagin presentat l'expresident, la seva dona i els seus set fills, “i tota la documentació que en el seu cas hagin acompanyat a les mateixes”.

Aquest divendres també ha transcendit que Hisenda ha fet arribar a Pujol una citació per anar a declarar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia