Política

ANNA ROVIRA

COORDINADORA NACIONAL DE JOVES D'ESQUERRA VERDA (JEV)

“Més joves s'interessen pel projecte i hi participen”

“Tindria molt més credibilitat que el govern digués que fa tot el possible si des d'un primer moment no hagués donat suport a l'austeritat”

“Hem de continuar lluitant pel dret a decidir”

“És positiu que surtin moviments polítics capaços de trencar amb el sistema”

“Ens cal anar junts per canviar les coses”

Canviar-ho tot des de la política Anna Rovira es defineix a ella mateixa amb només cinc paraules: d'esquerra, ecologista, feminista, inquieta i viatgera. Va estudiar història a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va fer un màster en globalització, desenvolupament i cooperació internacional a la Universitat de Barcelona (UB).
La urgència no només és nacional, també és democràtica i social

Anna Rovira és coordinadora nacional de Joves d'Esquerra Verda, juntament amb Pau Planelles. Barcelonina i llicenciada en història a la UAB, aposta per una aliança d'esquerres per canviar-ho tot.

Com ens afecta la crisi?
La situació és molt greu, som un dels territoris més desiguals d'Europa. Hi qui no pot escalfar-se, ni té llum, ni aigua calenta. Molts joves s'estan exiliant-se arreu d'Europa per buscar-se la vida i la taxa d'emancipació juvenil ha crescut brutalment.
Com revertiríeu la situació?
És una qüestió de prioritats i de no haver estat còmplice de les polítiques d'austeritat. Tindria molt més credibilitat que el govern digués que fa tot el possible, si des del primer moment no haguessin donat suport a l'austeritat i a la llei d'estabilitat pressupostària.
Concretant, què proposaríeu?
Hi ha una alternativa que passa per combatre les idees a Madrid i a Brussel·les. CiU no ho ha fet.
Quin escenari deixa el 9-N?
Va demostrar que la majoria vol votar i resoldre el conflicte amb un referèndum que permeti negociar de tu a tu amb l'Estat.
Quins haurien de ser els següents passos del procés?
És més llarg que fer unes eleccions que substitueixin la consulta. Res no pot substituir-la.
Com es pot decidir sense fer unes plebiscitàries?
Seguint acumulant forces per la realització d'un referèndum.
Podem o una aliança forta d'esquerres al Congrés podria canviaria el panorama?
És una via a la qual no podem renunciar.
Per tant, el millor és esperar a veure què passa el 2015?
D'esperar-nos, res. Actitud passiva, mai. Hem de continuar lluitant pel dret a decidir.
Per què no, plebiscitàries?
La urgència no només és nacional, també és democràtica i social. La ciutadania no acceptarà posar fi a tota la lògica esquerra-dreta o democràcia-corrupció. Això no és possible posposar-ho. Les eleccions han de servir per canviar-ho tot.
Un bloc d'esquerres, sí?
Per canviar-ho tot cal una aliança d'esquerres i a favor del dret a decidir, no només d'una de les dues problemàtiques. Ens cal anar junts per canviar les coses.
La irrupció de nous partits mostra la desafecció política?
Amb el sistema partidista de tota la vida, sí. Però amb la política cada vegada hi ha menys desafecció. És positiu que surtin moviments polítics capaços de trencar amb el sistema.
Com s'ha traduït això a Joves d'Esquerra Verda?
Els últims anys hem crescut molt en afiliació, més joves s'interessen pel projecte i participen tant al partit com en altres esferes: a la universitat, en assemblees, barris, entitats, etc.
Els joves són ara més actius?
Sempre han sigut actius. Però un punt sí, perquè és un dels col·lectius a qui més els afecta la crisi i les polítiques d'austeritat que s'han aplicat després.
La corrupció està estesa de manera alarmant?
Sí, no només són casos aïllats. El sistema ho ha permès durant els últims anys,o dècades. Hem de canviar allò que ha possibilitat que la corrupció s'estengués d'aquesta manera. Hauríem de tenir un sistema molt més transparent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia