Infraestructures

Ryanair augmenta la comanda d'avions

Ryanair va anunciar ahir la compra de tres avions més, que s'entregaran a la companyia irlandesa a principis del 2016, amb la qual cosa ja té encarregats a Boeing un total de 383 avions, que se li lliuraran progressivament fins al 2024. El director executiu de Ryanair, Michael O'Leary, va atribuir el mes passat la reducció de vols de Girona a la manca d'avions, i va dir que amb l'arribada de nous aparells preveia tornar a créixer-hi. De moment, aquest estiu tindrà establerts només cinc avions a Vilobí, la meitat que a Barcelona.

Ryanair ha fet en els últims anys dues importants comandes a Boeing. La primera és per l'actual quinquenni 2015-2019 i estava formada fins ara per 180 Boeing 737-800s –l'avió que ja usa habitualment–, mentre que la segona, pel quinquenni 2019-2024, inclou l'encàrrec de 200 Boeing 737 MAX 200 –un aparell amb més seients, més espai per als viatgers i que permet reduir el soroll i la despesa de fuel–. Amb l'anunci d'ahir, la primera comanda passa a ser de 183 avions. De moment, aquest any ha rebut els dotze primers aparells i l'any que ve rebrà els quaranta ja anunciats i aquests tres més addicionals.

Després de la nova comanda, les previsions de Ryanair són passar dels 82 milions de viatgers del 2014 a uns 160 milions el 2024 –uns deu milions més que abans de la comanda d'ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia