Economia

La Fira es ven com un “carrer comercial” més de Reus

Pellicer es felicita per haver fet realitat un projecte “que completarà l'oferta comercial ja existent” de la ciutat

El batlle reusenc diu que el nou espai comercial no farà la competència a les botigues del centre

L'actriu reusenca Aida Folch va conduir l'acte d'inauguració

La Fira Centre Comercial ja és una realitat. L'equipament, impulsat per Metrovacesa, es va inaugurar ahir al vespre amb un acte que al qual van assistir diversos representants de l'Ajuntament de la ciutat i de l'empresa promotora de l'espai. El director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, també hi va assistir, tot i que es va a trobar a faltar la presència d'altres alts càrrecs de la Generalitat. Les autoritats van ser convidades a fer un recorregut per les instal·lacions de La Fira, que s'obre avui al públic, però els periodistes no van poder fer fotografies de l'interior dels locals. Després hi va haver diversos parlaments en una cerimònia conduïda (en gran part en castellà) per l'actriu reusenca Aida Folch. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va recordar els moments crítics del projecte, però es va felicitar per haver desencallat el conflicte amb Metrovacesa. “Tots hem cregut sempre en el potencial comercial de Reus”, va dir. El batlle va destacar que La Fira “no és competència de les botigues de Reus, sinó dels espais comercials d'altres ciutats” i va explicar que “visitar La Fira oferirà una experiència més enllà d'anar a comprar”. Per part seva, el delegat de Metrovacesa, Carlos García León, va assegurar que La Fira “reforçarà Reus com a punt d'atracció turística” i va celebrar que la capital del Baix Camp ja tingui “el centre comercial que es mereix”, tot i que va aclarir que l'espai es concebia com un “carrer comercial” més que no ha arribat per eliminar el petit comerç.

La vetllada es va acabar amb l'acte central de la inauguració, amb Pellicer, García León i Recasens posant les mans sobre una bola de vidre verda amb música de fons.

Un gegant comercial

Setmanes enrere, García León va anunciar que La Fira Centre Comercial, obriria amb el 95% de l'espai comercial ocupat. Així, a la planta baixa s'hi ha instal·lat un supermercat d'alimentació Aldi, el primer de la marca que s'obre en un espai d'aquest tipus, així com un segon supermercat, Veritas, de menjar ecològic. La planta es completa amb la botiga de joguines Drim, les sabateries Querol i La Mallorquina, les botigues dormity.com, Soloptical, Festina i Imoon, Mayoral i Enzo, i els establiments de moda Mango, Marlo's i H&M, entre altres.

La planta a nivell de carrer està reservada pràcticament per a la moda, amb el segon pis per a H&M i Zara, Oysho, Mango, Zara Home, Massimo Dutti, Cortefiel, U-Casas, Botticelli, Women's Secret, Solvision i Beauty. Pel que fa a la primera, els espais més grans són per a Bershka, Zara i Pull&Bear. Finalment, a la segona planta, on encara hi ha buits, s'hi troba Ozone Bowling i diversos locals de restauració. Metrovacesa va assegurar que negocien amb altres operadors per incorporar nous restaurants.

La història

Un projecte comercial de llarga gestació

ISABEL MARTÍNEZ

Tot i que la idea d'ubicar un centre comercial a les antigues instal·lacions de la Fira de Reus es remunta al 2004, el projecte actual es va iniciar administrativament el 2006. En aquest espai de temps, l'aleshores alcalde reusenc, Lluís Miquel Pérez (PSC), va pugnar amb Tarragona per la instal·lació d'El Corte Inglés en un espai, la Fira de Reus, remodelat el 2002 i que havia costat 1.000 milions de pessetes. Tal com és conegut, Pérez va perdre l'aposta amb Tarragona per l'arribada dels grans magatzems d'origen madrileny. El format escollit per tirar endavant la qüestió va ser un concurs públic que es va decidir en el ple de l'1 de desembre del 2006. L'adjudicació a Metrovacesa, l'empresa guanyadora al concurs, es va fer amb els vots favorables dels grups que aleshores formaven govern (PSC, ERC i ICV-EA) i nou abstencions, les de CiU i el PP. La crisi econòmica, però, va entrar en joc i Metrovacesa va aturar les obres poc després de signar-se el conveni de concessió, el 2008. Ironies del destí, el nou govern sorgit de les eleccions del 2011, format per CiU i el PP, es va trobar liderant el projecte. El 2013, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va iniciar els tràmits per retirar la concessió, com a última sortida per a una crisi que estava enquistada amb la companyia. Una decisió que, contra tot pronòstic, va fer possible que es desencallés la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]