Societat

societat

ocupes

Ocupen un edifici a Sant Cugat per obrir-hi un casal per a joves

El col·lectiu La Xesca va ocupar el 27 d'agost els baixos d'un local propietat de Solvia al número 66 de l'avinguda de Cerdanyola per obrir-hi un casal destinat als joves. El govern del municipi assegura que l'edifici té patologies estructurals i ha instat els integrants del col·lectiu a abandonar-lo. L'alcaldessa, Mercè Conesa, es va reunir amb representants veïnals del barri de Sant Francesc-Monestir i va assegurar que les deficiències de l'edifici “no permeten assegurar la solidesa de l'edifici”, i el va instar a deixar-lo lliure: “No podem ni volem córrer cap risc.” L'Ajuntament afirma que des del 2010 ha donat ordres al propietari per apuntalar el tercer pis i enderrocar la nau adjacent. Al juliol l'actual propietari va presentar un projecte d'obres per atendre els seus requeriments.

El col·lectiu afirma que l'immoble fa vuit anys que està buit i que s'han assegurat de la seva seguretat. Censuren que el govern municipal afavoreix el model de “l'especulació immobiliària i l'enriquiment privat”, i volen fomentar que “el jovent s'autoorganitzi i desenvolupi els seus propis projectes” a causa de la falta de casals juvenils al municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia