Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

L'estèvia i la salut

L'estèvia està de moda com a edulcorant “natural”. Els seus actius defensors sostenen que és millor que els altres emprats com a additius alimentaris, i que, a més, té propietats medicinals enfront...

XAVI RAMIRO

Els pagesos i els sants

El novembre de 2014 vaig participar, a la casa de l'Agricultura de Barcelona, en un World Cafe, el títol del qual era Les persones consumidores i la pagesia parlem dels aliments, organitzat per la Unió...

Cuina i universitat

Les primeres universitats tenien facultats de lletres, arts liberals, teologia, dret i medicina. Al segle XIII ja es reconeix que els medicaments són importants i comencen els estudis de farmàcia. Els...

Plats preparats

Quan comprem aliments, moltes vegades comprem temps. És el cas dels plats o menjars preparats. Fins i tot ara que ve Nadal, no tothom pot, o vol, dedicar-se als àpats familiars. La indústria respon...

Begudes energètiques

A partir d'ara a Lituània està prohibit vendre begudes energètiques a menors de 18 anys. És el primer estat europeu que ho fa, tot i que les reserves sobre els seus efectes vénen de lluny, i ja hi...

Vegetarians i flexitarians

Són moltes les persones que buscant una alimentació saludable segueixen dietes “motivades”. La que té més tradició és el vegetarianisme. Com que no és una alimentació omnívora (menjar de tot)...

El fred i l'obesitat

Com sol passar des de força anys ençà, el fred triga a arribar. Fa poc, en aquest diari, Manuel Cuyàs es referia a l'època medieval i evocava el fred que llavors es patia. D'altra banda, a la revista...

Ebola, remeis i informació

La incidència de l'Ebola ja no es redueix a algunes zones d'Àfrica. L'alarma és global. A Catalunya hi ha hagut més d'una vintena de persones en observació, en les quals no s'ha confirmat la malaltia....

Al·lèrgies i informació

Fa poc s'ha presentat al Campus de l'Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, la nova seu de l'Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica. A...