Comunicació

L’espot de Loteria copia el curt de Temporada Alta

Es titula ‘The Guiris’ i és gairebé calcat del premiat ‘Pleasure island’

Benidorm. Turistes, sol i platja. Tot filmat amb un to volgudament kitsch, amb plans en càmera lenta i una cadència onírica, entre el somni i el malson. No, no parlem del celebrat curt de presentació de Temporada Alta 2016 sinó de la campanya publicitària de la Lotería Nacional d’aquest Nadal, en què, un cop visualitzada, pocs hi podran trobar gaires diferències, com si els dos treballs audiovisuals fossin dirigits pel mateix realitzador (en aquest cas, Salvador Sunyer Vidal) o sorgit almenys de la mateixa productora (la barcelonina Nanouk per al Festival i l’agència madrilenya Leo Burnett en el cas de la l’espot de loteria).

The Guiris és la nova aposta per vendre més números de la sort, un altre cop sense obviar la polèmica, com així ha succeït en les últimes campanyes milionàries de la Lotería Nacional ja sense el famós calb que les anunciava. El que no s’esperaven, se suposa, és que en un racó del nord-est de la Península, un festival d’arts escèniques de prestigi internacional ja tenia un treball audiovisual clavat estèticament i amb un punt de partida argumental més que semblant. Pleasure island no és un treball anònim, ja que ha rebut recentment el premi Grand Laus dels Premis Laus de disseny i comunicació visual.

Des de Bitó Produccions, responsables de Temporada Alta, s’han mostrat sorpresos alhora que han expressat sentir-se plagiats, fins al punt que estan valorant com actuar sense descartar una possible denúncia. Pel que fa al realitzador, també comenten que està “indignat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia