Comunicació

El Kremlin intensifica la censura i la CCMA suspèn l’activitat a Rússia

El govern rus ha intensificat la censura contra els mitjans de comunicació discrepants de la línia del Kremlin, que són considerats “agents estrangers”. Entre els últims a ser perseguits pel govern de Vladímir Putin hi ha el portal de notícies independent Meduza i Ràdio Svoboda, que van ser bloquejats ahir a petició de la fiscalia general de Rússia.

Les autoritats van al·legar violacions de la llei “sobre la informació, tecnologies informatives i protecció de la informació” que s’aplica la presumpta difusió d’informacions que violen les lleis russes. També va ser bloquejat el servei rus de la BBC i Deutsche Welle, el servei de la qual va ser tancat anteriorment a Rússia.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va decidir ahir, com també va fer la BBC, suspendre temporalment la cobertura de la guerra d’Ucraïna que fa des de territori rus en resposta a una llei que preveu penes de presó de fins a quinze anys per a qui dissemini “informació falsa”. Segons la CCMA, el nou marc legislatiu “posa en risc l’exercici del periodisme en general i també els corresponsals i enviats especials estrangers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia