Comunicació

Humor i història, l'aposta de TV3

El retorn de Joel Joan amb la comèdia autoparòdica ‘El crac' i l'estrena de la sèrie ‘300', novetats del curs

‘El convidat' s'emetrà els diumenges i ‘Espai Terra' passa a l'horari de migdia

El retorn de Joel Joan en el gènere de la comèdia és, en l'àmbit de la ficció pròpia, la gran novetat del curs de TV3. El crac, que s'estrenarà el dilluns 29 de setembre, és volgudament autoparòdica i en aquest sentit Joel Joan se'n riu de la seva imatge pública. Inspirat en comèdies d'autor de renom nord-americanes com ara Larry David a Curb your enthusiasm, Joel Joan torna a l'humor però fa un salt endavant del format de comèdia de situació que li va reportar l'èxit: Plats bruts.

Repte de país

TV3 va presentar oficialment ahir la programació de tardor, marcada també “pels moments més transcendentals dels últims tres-cents anys”, tal com va definir-ho el director de TV3, Eugeni Sallent, que va destacar la funció de la cadena catalana de “ser els ulls del món de la situació que viu el país”. En el context de les celebracions del tricentenari de la guerra de Successió, hi ha la gran aposta de docusèrie històrica de TV3, 300. Del departament de nous formats i presentada per Antoni Tortajada, la sèrie s'estrenarà el dimecres 24 de setembre i té com a punt de partida el final del conflicte bèl·lic .300 reflexiona sobre per què el país és com és –com es gesta la Catalunya contemporània– i se centra sobretot en les relacions amb Espanya i com han afectat la vida quotidiana. La sèrie consta de sis capítols temàtics d'una hora cadascun: la identitat, la gent, la política, la violència, l'economia i la llengua. La història del naixement dels Estats Units – la independència com a colònia de la Gran Bretanya– és un dels atractius argumentals de John Adams, sèrie del 2008 de la cadena HBO i premiada amb 13 Emmy que TV3 estrena dilluns. Al llarg de set episodis, la sèrie reflecteix la incertesa que va envoltar el naixement dels Estats Units com a país a partir de la biografia del segon president dels Estats Units, John Adams, interpretat per Paul Giamatti.

TV3 completa la seva oferta de tardor amb retorns. Estrenarà el 28 de setembre la cinquena temporada d'El convidat amb Lluís Llach. S'emetrà els diumenges i entre els protagonistes destaquen Albert Serra, Ada Colau, Josep-Lluís Carod-Rovira i Sor Lucía Caram. El programa diari Espai Terra torna també dilluns a la graella però s'emetrà a les 13.30 h, just abans del TN comarques, un canvi que es fa per “millorar l'oferta de matí i tarda” allargant Divendres. En aquest sentit s'ha eliminat El medi ambient perquè hi havia “duplicitats” i els continguts seran “absorbits per Espai Terra i el 3/24”. L'humor polític de Polònia tornarà el 18 de setembre, mentre que Crackòvia ho farà a l'octubre amb un canvi de format: estructurat com un informatiu enregistrat amb públic en directe. El 4 d'octubre s'estrenarà la segona temporada del concurs de corals Oh happy day.

Balanç positiu dels canvis en els ‘Telenotícies'

Coincidint amb el 30 aniversari, TV3 va reformular a principis d'any la seva joia de la corona: els Telenotícies. El director de TV3, Eugeni Sallent, va fer ahir un balanç positiu d'aquests canvis, tant d'editors com d'imatge, així com en el format sobretot del TN vespre. Sallent va remarcar que “representen un lideratge molt sòlid” ja que “han aguantat molt bé” les novetats. Els TN han continuat essent els més vistos a l'estiu. El director de TV3 es va mostrar convençut que la cadena catalana s recuperarà el lideratge perdut durant el juliol i agost –mesos en els quals ha estat tercera opció– amb els retorns de programes consolidats i dels espais que ja són marca de TV3 com Els matins, Divendres i La Riera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia