Comunicació

Un documental per entendre en ‘Xiri'

“Per Xirinacs, la dialèctica era important”, explica Sergi Guix, de la productora Zeba i un dels coautors del documental Xirinacs, a contracorrent, que TV3 estrenarà a Sense ficció el dimarts 17 de maig fruit d'una campanya de micromecenatge. Conseqüent amb aquesta idea de la figura de l'exsacerdot mort a la muntanya del Taga, al Ripollès, l'agost del 2007, el documental s'ha plantejat a partir de converses, diàlegs, de personatges pròxims a la figura de Xirinacs. “Més que un homenatge, el documental serveix per entendre la persona, complexa”, destaca Sergi Guix. També s'ha posat èmfasi en l'escenari de la conversa, n'és protagonista.

Avui i demà, preestrena

A Xirinacs, a contracorrent , que es preestrena avui i demà als Cinemes Girona de Barcelona, hi participen les seves germanes Anna Maria i Montserrat, els activistes polítics David Fernàndez i Jaume Asens i figures històriques del catalanisme com Miquel Sellarès i Jordi Carbonell.

També es repassen els punts foscos –el 2002 es declara “amic d'ETA”– de qui durant el franquisme s'havia convertit en un símbol de les reivindicacions nacionals. En el documental, David Fernàndez diu de Xirinacs que era com un mirall del país, amb les seves contradiccions i esperances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia