Música

Rock, jazz i dansa amb so de cobla

El festival Amb So de Cobla de Palamós inclourà tres produccions pròpies, amb Obeses, Llibert Fortuny i CobosMika

La tercera edició tindrà lloc del 7 a l’11 d’agost, amb nou propostes entre la tradició i la modernitat

La tercera edició del festival Amb So de Cobla tindrà lloc del 7 a l’11 d’agost a diferents espais de Palamós, com ara el passeig del Mar, l’Arbreda Municipal i el parc del Convent dels Agustins, on s’han programat nou propostes, majoritàriament gratuïtes, que pretenen establir “lligams entre tradició i modernitat”, com va remarcar ahir Adrià Bauzó, codirector del festival amb Pau Marquès, en la presentació que va tenir lloc als serveis territorials de Cultura de Girona. A l’acte, hi van assistir també la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; Jordi Camps, de la Diputació, i Arnau Tordera, cantant del grup de rock Obeses, que protagonitzarà una de les tres produccions del festival: un concert amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses –format per 12 veus–, que el 10 d’agost interpretaran “peces icòniques d’Obeses amb nous arranjaments, i repertori clàssic de la sardana, de Garreta, Ventura i Morera, per fer una reformulació de la història i gaudir de la puresa de la música”, segons Tordera, que va remarcar que la proposta, “suggestiva i esbojarrada”, va sorgir de la Cobla Berga Jove.

Amb So de Cobla també estrenarà el 8 d’agost Electro Cobla Sound, una trobada entre el saxofonista de jazz Llibert Fortuny i tres músics de cobla, coproduïda amb la Fira Mediterrània. El capítol de produccions es completarà el dissabte 10 d’agost, just abans del concert d’Obeses, amb un espectacle itinerant a càrrec de Coblatropic, una fanfara de vuit músics provinents de Biflats, i els ballarins de la companyia de dansa palamosina CobosMika.

A més de cites clàssiques com ara el 51è Aplec de la Sardana, el 28 de juliol –amb la Principal d’Amsterdam, entre altres cobles–, i el 19è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, el 7 d’agost, el festival també inclourà el concert del 90è aniversari de La Principal del Llobregat, el 8 d’agost, i l’actuació del New Catalan Ensemble, que el 9 d’agost presentarà el seu llibre-disc basat en el Bestiari de Carner. Big Cat de Música Llatina, una formació de 14 músics sorgits de l’Esmuc, actuarà a Palamós el 9 d’agost i també passarà per Banyoles (11 de juliol), Figueres (13 d’agost) i Lloret (1 de setembre). L’exhibició de colles sardanistes, l’11 d’agost, i el curs d’instruments, el 26 d’octubre, completen el programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia