Futur i creació
La col·lecció Beep d’Art Electrònic, creada a Reus, és la convidada especial d’Ars Futura Festival a Linz
Beep d’Art Electrònic serà la col·lecció convidada especial d’Ars Electronica Festival, que té lloc des d’ahir a la localitat austríaca de Linz fins al dia 9. Aquesta manifestació és de les més destacades internacionalment en el seu camp.
La col·lecció, que serà exposada al Gallery Space del Postcity, un dels centres neuràlgics del festival, va néixer a Reus gràcies al mecenes Andreu Rodríguez, president del Grup Ticnova, que té la seu a la capital del Baix Camp (www.coleccionbeep.org). Al llarg dels 14 anys d’existència, la col·lecció s’ha nodrit de la gran i innovadora vitalitat d’aquest aspecte artístic, en què la relació amb la tecnologia és un dels seus motors d’impuls. La col·lecció proporciona suport tecnològic a molts de creadors.
Les peces que podran veure’s són Luci, sin nombre y sin memoria, del català José Manuel Berenguer, i les tres adquisicions més recents de la col·lecció: Aurelia 1 Hz proto viva generator, de l’artista eslovena Robertina Šebjanic; The Wall of Gazes, dels argentins Mariano Sardón i Mariano Sigman, i Eclipse II, de la grega Félicie d’Estienne d’Orves.
Fins al 6 d’octubre una bona part d’aquesta col·lecció es podrà veure a Palma al museu d’art modern i contemporani Es Baluard. Aquesta exposició, titulada Faces, és comissariada per Roberta Bosco i Stefano Caldana, que han proposat una lectura constructiva i transversal dels processos creatius que han desenvolupat diferents generacions de creadors d’art digital amb l’objectiu de trobar punts en comú i confluències entre obres i creadors a priori molt diferenciats.