cultura

cinema

terror

L'Acocollona't 2016 torna per demostrar que el terror sí que té forma

Des de demà i fins al 6 de novembre, el festival projectarà curts del gènere fantàstic i oferirà xerrades, una caminada de zombis, un concurs i una mostra

Des de la seva irrupció, ara fa sis anys, l'Acocollona't no només ha aconseguit fer-se un lloc entre la munió de festivals que es fan i desfan a la ciutat, sinó que s'ha consolidat com a referent del gènere i amb allò que és tan necessari avui dia: gràcies a un públic fidel. Amb un pressupost ínfim, molt menor que altres propostes del mateix estil, però amb moltes dosis de fe i voluntat dipositades pels organitzadors, la cita amb aquesta Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona ja té dates: des de demà fins al 6 de novembre tenyirà de vermell les Fires de Sant Narcís.

El certamen ha aconseguit convocar, en aquesta sisena edició, prop de cinc-centes produccions, vingudes d'arreu de l'Estat espanyol en la seva majoria, però també de l'Estat francès, els Estats Units, Anglaterra, Andorra i Escòcia, tot i que les produccions estatals han copat pràcticament els 24 curts de la selecció oficial, fet que demostra l'excel·lent estat de salut del curtmetratge de gènere a l'Estat.

La inauguració del festival tindrà lloc demà, a les 20.30 h, als Cinemes Albèniz Plaça (entrada lliure) i l'acte consistirà en la projecció d'una sèrie de curts: Espectros (Ramon Bartrina), Graffitti (Lluís Quílez), Verde pistacho (Paco Cavero), Jugant amb la mort (obra col·lectiva del casal Cinema i Acció del Museu del Cinema) i la presentació del tràiler Sant Martí, l'esperat llargmetratge d'Albert València i David Callahan Ruiz.

Dissabte es farà el segon Acocoexprés, un concurs de curts realitzats en 24 hores, i una xerrada vermut centrada en la figura del zombi. Per dilluns, coincidint com és tradicional amb la nit de Halloween, se celebrarà la popular i multitudinària Zombiewalk, amb sessió de maquillatge (des de les 16 h) per acabar sortint a les 19 h de la plaça del Vi. Dimecres, 2 de novembre, al Truffaut se celebra una taula rodona sobre ciència-ficció i la projecció d'un film sorpresa. El 4 de novembre, a l'Espai 22, es farà la xerrada Monstres clàssics, de la literatura a la pantalla. Al mateix espai, es podrà visitar una exposició dels il·lustradors Sergio Sandoval i Víctor Marín (Invictus Designs).

Les projeccions de curts a la secció oficial començarà dijous 2 de novembre i continuarà als Albèniz Plaça (3 euros) fins al 5 de novembre. La cloenda amb l'entrega de premis es farà a La Mercè el diumenge 6 de novembre (l'entrada és lliure).

Tal com els agrada recalcar als organitzadors, l'Acocollona't “és l'únic festival cinematogràfic a la ciutat que destina quasi una tercera part del pressupost en premis”. Aquí torna a quedar dit. Per consultar horaris i tenir més informació, cal adreçar-se al web www.acocollonat.com .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia