cultura

Cultura

El quart ‘Trovam!' vol esdevenir punt de trobada i aparador de l'efervescència musical valenciana

L' edició d'enguany compta amb més de 300 professionals inscrits i unes 60 actuacions

La fira clourà amb el lliurament dels Premis Ovidi

La quarta fira musical ‘Trovam! Prowekeend' ha iniciat aquest dijous les seves activitats amb les primeres taules rodones, presentacions i showcases a l'Auditori de Castelló en una edició que vol consolidar-se com a “punt de trobada i aparador de l'efervescència musical valenciana”. Així ho ha definit el gerent de ‘Trovam' Armand Llàcer que, en declaracions a l'ACN, ha assenyalat que aquesta és l'edició “més ambiciosa” després de tres anys “que han servit per convèncer les institucions valencianes de la necessitat d'una fira, al igual que altres sectors productius com el taulell o el moble”.

L'edició d'enguany compta amb més de 300 professionals inscrits i unes 60 actuacions, que clouran diumenge amb el lliurament per primera vegada a Castelló de la Plana dels Premis Ovidi Montllor a la música en valencià. Llàcer apunta que el ‘Trovam!' creix per consolidar un espai que va néixer davant la manca d'un esdeveniment “que dinamitzés professionalment i artísticament tota l'efervescència musical que està vivint el País Valencià”.

El gerent de la fira ha indicat que tant a Catalunya com a les Illes Balears així com a l'Estat espanyol hi ha expectació per l'escena musical valenciana. En aquest sentit, apunta el gran nombre de programadors i agents que han vingut de fora del País Valencià en aquesta quarta edició.

Connexió mediterrània

Llàcer reconeix que la tasca feta pel Mercat de la Música Viva de Vic o per la Fira Mediterrània de Manresa van servir en el seu moment de mirall per al naixement de la fira ‘Trovam'. El festival valencià de fet ha estat present en aquests dos certàmens i en aquesta quarta edició hi ha presència de representants de les fires de Vic i Manresa.“Hem seguit models que ja existeixen de fa molts anys i el model de descentralització i vertebració de Vic i Manresa. No és casualitat que el Trovam es faci a Castelló, per descentralitzar-lo de València i perquè pensem que Castelló pot ser eix vertebrador de la Mediterrània”, ha explicat Llàcer.

Al respecte, ha avançat que en el marc d'aquesta quarta edició es produirà una trobada entre les fires de Manresa, Vic i les Illes Balears per construir “una aliança mediterrània de festivals” amb la intenció d'obrir mercat i consolidar un circuit mediterrani. Llàcer ha afegit que en el futur es vol estendre també a països com França, Itàlia o el nord d'Àfrica per fer de la Mediterrània “un eix d'intercanvi musical”.

Premis Ovidi

Més de 60 actuacions i 300 professionals participaran fins el 13 de novembre al Trovam!, que se celebra en tres sales de l'Auditori de la ciutat, al Teatre Principal i al Teatre Raval i també comptarà amb actuacions al carrer, a la Plaça Major i la Plaça Santa Clara. L'espai de fira inclou debats sobre les noves polítiques musicals, presentacions sobre les dades de la música en valencià, dinars amb showcases, taules rodones sobre la visibilitat de les dones en la indústria, la internacionalització, el valor de la música en el desenvolupament del territori, els circuits musicals o els drets d'autor així com presentacions de festivals com el Feslloch i el Festival de Blues de Benicàssim.

Al llarg dels tres dies, pels diferents escenaris passaran actuacions de grups emergents i destinades a programadors, així com també espectacles per al gran públic com les actuacions de Manel i Júlia, al concert inaugural, Aspencat, Oques Grasses i Pellikana o l'actuació de Carles Santos amb el Cor de la Generalitat Valenciana, entre altres.

Els actes d'aquest quart Trovam! clouran amb el lliurament dels Premis Ovidi Montllor 2016, organitzats pels Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) de músics en valencià, que premien els millors treballs fets en la nostra llengua publicats al País Valencià en diferents gèneres durant el darrer any. Aquesta onzena edició se celebra per primera vegada en el marc del Trovam!.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia