cultura

Llengua

França favorable a les “llengües regionals”

L'Assemblée Nationale ha aprovat una proposició de llei en favor “de la promoció de les llengües regionals de França”

S'hi preveu el reconeixement de l'educació en immersió, programes als mitjans públics i senyalització bilingüe

Es tracta “d'un avenç històric per a la promoció de les llengües regionals i més particularment per la llengua catalana a França”, segons el diputat socialista nord-català Jacques Cresta.

L'Assemblée Nationale ha aprovat una proposició de llei del partit socialista en favor “de la promoció de les llengües regionals de França” per 63 vots a favor i 3 en contra. Aquest text havia estat refusat l'any passat pel Senat francès, de majoria conservadora, ja que contempla la ratificació constitucional de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries que França mai ha volgut aprovar fins ara. La negativa del Senat ha fet que la proposició de llei torni a l'Assemblée que ara l'ha aprovat per majoria.

El text aprovat pel diputats francesos preveu, a la demanda de les regions concernides, la generalització de la senyalètica bilingüe en els serveis públics, la promoció de les “llengües regionals” als mitjans públics de comunicació i el reconeixement per part de l'estat de l'ensenyament immersiu com practica a la Catalunya Nord La Bressola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia