cultura

museus

Els museus de Banyoles tenen més usuaris

L'increment es deu a la puja al Darder, ja que a l'Arqueològic la xifra ha baixat

Els dos museus de Banyoles van tenir l'any passat vora 47.000 usuaris (visitants a les exposicions i participants a les activitats), una xifra 10% superior a la del 2015. El balanç, però, és desigual. Mentre que al Museu Darder-Espai d'Interpretació de l'Estany la puja va ser del 43 %, al Museu Arqueològic Comarcal (MACB) hi va haver una davallada del 2%. Sobre això, l'Ajuntament ha recordat que les seves sales d'exposicions han estat en obres.

No obstant això, en xifres absolutes, l'Arqueològic és el que ha tingut més usuaris, 27.531. En aquesta quantitat s'inclouen els visitants i participants en activitats del parc neolític de la Draga, la vil·la romana de Vilauba i el monestir de Sant Esteve. El Darder va tenir 19.929 usuaris. L'increment en aquest espai s'atribueix, d'una banda, al fet que, després de cinc anys, el 2016 es va reobrir entre setmana i, de l'altra, a l'organització d'esdeveniments per commemorar el centenari del museu.

Les activitats

En el resum de la memòria dels dos museus, difosa ahir per l'Ajuntament, es destaca que s'hi han organitzat 525 activitats pròpies i 13 exposicions temporals. D'aquestes, es remarca Experiències matemàtiques al Darder, que va tenir 13.810 usuaris. Quant a actes d'altres entitats, n'hi van haver 76.

Els respectius centres de documentació van rebre l'any passat 76 investigadors externs, la majoria dels quals es van interessar per l'Arqueològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.