Teatre

“La llibertat”, en el nou curt de Temporada Alta

Salvador Sunyer Vidal rodarà demà al Teatre Municipal el nou espot del festival

El Teatre Municipal de Girona apujarà demà el teló per donar cabuda, no a una obra de teatre, sinó al rodatge del nou curt que Salvador Sunyer Vidal (Girona, 1987) té pensat com a espot de l’edició de Temporada Alta d’aquest 2017. Fa dies que per les xarxes socials hi ha l’anunci del càsting en què se sol·liciten figurants d’entre 50 i 80 anys per participar en la filmació d’aquesta peça audiovisual que ja s’ha convertit en insígnia del festival gironí, tal com ho pot ser el cartell.

Produït per Nanouk Films, el seu realitzador, Salvador Sunyer Vidal, ha avançat que aquest any faran “una proposta dura; tant, que ningú no plagiarà”. A més, Sunyer subratlla que tractarà de la llibertat, circumscrita a l’àmbit teatral “com a últim reducte”. “La contraposició de la manca de llibertat que hi ha en el món publicitari i la que sí que existeix encara als escenaris és el repte que ens hem proposat per a aquesta ocasió”, assenyala.

El cineasta no amaga que es tractarà d’una obra molt “experimental, arriscada i molt heavy metal que serà complexa de rodar” i que tindrà un protagonista saltenc “que ningú no ha vist mai perquè no surt al carrer”.

Amb aquesta premissa i les expectatives creades el curtmetratge s’estrenarà en la presentació imminent de la programació del festival, que tindrà lloc l’1 de setembre.

Curt guardonat i plagi

El curtmetratge The Pleasure Island , realitzat també per Salvador Sunyer l’any passat com a presentació de l’edició del 2016 de Temporada Alta, va merèixer el Grand Laus, el guardó més important dels premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, un dels principals en l’àmbit del disseny i de la comunicació. Amb més de 600.000 visualitzacions, el curt també ha transcendit malauradament pel possible plagi de la campanya publicitària de la Lotería Nacional d’aquest Nadal, The Guiris, realitzat en aquest cas per l’agència madrilenya Leo Burnett.

Tragèdia, el cant de la cabra, el curt de presentació de Temporada Alta 2015, obra de Sunyer, també va ser guardonat, en aquest cas en la categoria audiovisual amb el Laus d’Or.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.