Música

ensenyament

música

“Quan cantes, inspires molta pau a l’aula”

Cristina Ferrer i Mònica Sàbat celebren el 10è aniversari del seu projecte de sensibilització musical per a nens i nenes de 0 a 3 anys

Actuen tant a escoles com a centres cívics i biblioteques

“Per saber que una sessió ha anat bé, el nostre termòmetre és l’atenció del nen. Quan cantes, inspires molta pau a l’aula”, diuen Cristina Ferrer i Mònica Sàbat, dues professores de música de Palafrugell que, el gener del 2008, van posar en marxa Musinfant , un projecte de sensibilització musical per a nens i nenes de 0 a 3 anys, que en aquell moment va néixer amb pocs referents previs, com una proposta artística i formativa pionera a les comarques gironines, abans que es comencessin a popularitzar els concerts per a nadons i altres espectacles adreçats a aquesta tendra franja d’edat. Per tant, Musinfant està a punt de celebrar el 10è aniversari, amb les seves “musiquetes petites i delicades”, autèntiques eines pedagògiques que serveixen per “treballar la pulsació, el ritme i molts aspectes musicals”, d’una manera lúdica i en un context molt íntim en què tot és petit i delicat: no només les musiquetes, sinó també els personatges que protagonitzen les seves històries –la Mercè i en Quim– i els objectes que utilitzen en seves escenificacions, sempre molt a prop dels petits espectadors.

“La idea va sorgir la tardor del 2007, quan treballàvem juntes amb nens petits a l’escola de música de Palafrugell. Som molt amigues i sempre hem tingut atracció pels infants”, expliquen. “D’ençà que vam començar, hem treballat ininterrompudament, curs a curs, en un grapat i mig d’escoles bressol en la franja de matins, de dilluns a divendres. El divendres a la tarda i el dissabte al matí els destinem a fer espectacles a biblioteques, centres cívics i auditoris”.

Musinfant ofereix un ampli ventall d’espectacles de temàtica diversa: Pim, pam, instruments i repicam; Farcell de clàssics; El jazz dins d’un cabàs; Ning, nang, festes de Nadal; Les joguines d’en Quim i la Mercè; Aigua, notes i gotes; El gran Amadeus... Mozart!; El despertar d’en Quim i la Mercè, i Fulles venen, fulles van, la seva proposta de tardor. En els seus espectacles, molt estructurats i amb una finalitat pedagògica molt concreta, interpreten cançons pròpies, però també d’altres procedents d’una important recerca en la cançó popular i tradicional. “La cançó sempre és l’eix vertebrador de totes les sessions”, remarquen la Cristina i la Mònica, que han fet molts quilòmetres amb els seus espectacles, sobretot a les comarques gironines i barcelonines. “A les escoles hi anem generalment cada quinze dies: una setmana treballem nosaltres amb els nens i els educadors, i la següent són ells els qui repassen i amplien les nocions, sense nosaltres.” També han fet sessions per als alumnes del grau en mestre d’educació infantil de la UdG i del grau superior de tècnic en educació infantil que ofereixen alguns instituts. “Ens agradaria fer cursos de formació per a educadors”, hi afegeixen. El seu àmbit d’actuació arriba també als domicilis particulars, amb el Musinfant a casa, que es proposa com “un regal diferent i personalitzat” per a aniversaris i altres festes. I ara celebren el 10è aniversari: “Els nens amb què vam començar ara estan fent ja primer d’ESO i pel carrer els seus pares ens diuen les Musinfant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt