Cultura

El cineasta català Salomón Shang roda la història d'un sicari "amb estètica de 'clown'"

El cineasta català Salomón Shang roda des de fa un mes i escaig la seva darrera pel·lícula. Els actors principals són Nausicaa Bonnín, Juan Luís Galiardo, Scott Cleverdon, Albert Serra i Assumpta Serna. El film s'emmarca dins el cinema negre americà i tracta la violència amb un to "desenfadat". El asesino a sueldo narra la història d'un sicari "amb estètica de clown" que, malalt terminal, rep per primera vegada l'encàrrec "de salvar una vida".

Shang té dues sales d'exhibició de cinema a Barcelona i va treballar de pallasso fins als 25 anys. El asesino a sueldo és la seva pel.lícula "més personal" i amb la que més a gust se sent. El cineasta ha mostrat el seu optimisme durant la presentació del rodatge aquest dimecres: "No dic que les altres fossin bones, però aquesta sí que ho serà"

L'actriu d'El cor de la ciutat Nausica Bonnín interpreta l'altra protagonista de la història. Ella serà a la ficció una prostituta de 19 anys que"'ja no és una lolita perquè fa massa temps que està de tornada de tot". Segons Shang, aquesta primera col.laboració amb l'actriu, "serà el principi d'un matrimoni que confio que durarà molt". El cineasta va conèixer Bonnín en una festa d'un amic comú, on veient-la ballar va sentir que tenia molt d'Escarlata, la prostituta del seu film.

Assumpta Serna, serà la mare que encarregarà al sicari en estat terminal que recuperi a la seva filla. Segons l'actriu la proposta s'ha de contextualitzar en el moment actual "de bogeria" que viu el cinema a tot l'Estat espanyol amb "tants films embargats perquè els seus productors no poden pagar als treballadors que les han realitzat".

Scott Cleverdon, un dels actors de la darrera producció del realitzador Milos Forman, Los fantasmas de Goya, encarnarà a l'antagonista de la trama. Segons Shang, Cleverdon farà que, per primera vegada al cinema, "un proxeneta resulti simpàtic i estigui ple d'encant".

El cineasta ha subratllat en tot moment que la intenció última de la seva proposta és "entretenir". Hi ha "molta violència" però està tractada de manera que resulta divertida. "El riure ens salva i ens permet convertir, inclús, els actes més violents i tràgics en còmics" explica Shang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.