Cultura

Cristina Clemente

directora de textos seus i d'altra gent

“M'agrada molt dirigir-me”

Cristina Clemente (Barcelona, 1977) és una de les autores del T6 del TNC, de la generació Facebook. Són autors que es dirigeixen les seves pròpies obres. Mentre que n'hi ha que ho van començar a fer com a fórmula per abaratir costos de producció, Clemente assegura que prefereix fer la primera direcció dels seus textos. No li agrada que un director li modifiqui la historia que ella s'ha imaginat al cap. També és una solució a la seva escriptura, que és “molt oral” i “pot costar d'entendre”. Es pot considerar que el debut de Clemente és Volem anar al Tibidabo. Es va veure al Versus coincidint amb La gran nit de Lourdes G (un treball de final de curs de l'Institut). Ara Volem... té una producció en castellà que duu una companyia valenciana. Clemente, que també ha fet d'ajudant de direcció amb Belbel i ha dirigit per al Grec Fora de joc, del mateix Belbel, considera que les seves peces tenen una proporció entre autoria (40%), direcció (20%) i interpretació (40%). En canvi, en produccions com Dues dones que ballen, de Benet i Jornet (amb direcció d'Albertí), la proporció és del 33% per igual. Clemente admet que la mirada d'un director extern pot millorar el seu treball, però tot i així diu, rotunda: “M'agrada molt dirigir-me.”

Clemente se suma a la nòmina àmplia dels Facebook. Jordi Casanovas també acaba de dirigir Els últims dies de Clark K. Pere Riera ha saltat ja a la Villarroel amb èxit (Desclassificats). I altres autors com Pau Miró, Álex Mañas i Belbel també es dirigeixen textos propis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà