cultura

valls

Arriba al Museu de Valls una part de la magna col·lecció d'art Riera

Són trenta-dues peces del fons d'art de la Generalitat d'autors de primera línia, que quedaran dipositades en l'equipament museístic de la ciutat

El Museu de Valls, un dels centres de Catalunya que a meitat de la dècada dels anys noranta va rebre una primera entrega de l'extensa col·lecció Riera que va adquirir la Generalitat per distribuir-la en diferents recintes, exhibeix ara un nou corpus d'art integrat per trenta-dues peces d'autors de primera línia.

Entre els artistes representats hi ha els pintors Ricard Canals, Joan Ponç, Xavier Nogués, Olga Sacharoff, Antoni Clavé, els escultors Apel·les Fenosa i Enric Casanovas, o el fotògraf Xavier Miserachs. Una de les obres rellevants del recinte és un quadre del pintor Joaquim Mir que reprodueix un paisatge de l'Aleixar i que fins ara estava dipositat al Museu de Girona. “Aquest quadre correspon a l'etapa en què Joaquim Mir va viure al Camp de Tarragona i és de gran qualitat”, explicava Jordi París, director del Museu de Valls. El centre museístic de la capital de l'Alt Camp podrà exhibir aquesta obra durant un període de, com a mínim, cinc anys.

La resta de peces es podran visitar en aquesta exposició durant tot el mes d'abril i quedaran dipositades definitivament al fons d'art del Museu de Valls. De fet, aquesta és la tercera entrega que el Museu de Valls rep del fons d'art de la Generalitat –col·lecció Riera–, ja que l'any 2003 va signar un segon conveni per poder rebre quinze peces més de la sèrie i el passat 21 de desembre va signar el tercer conveni, que regula les condicions d'ús d'aquest dipòsit de la col·lecció que es queda al Museu de Valls. La col·lecció Riera és de grans proporcions i està integrada per un miler d'obres d'art que, a mitjan anys noranta, van ser adquirides pel fons d'art de la Generalitat. Una part va ser distribuïda entre el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i la resta es va traslladar als principals museus del país, entre els quals el de Valls, un dels dipositaris.

LA DATA

21.12.10
El Museu de Valls
i la Generalitat van signar el conveni que regula les condicions del tercer dipòsit de la col·lecció

LA XIFRA

82
Total
de peces del Fons d'Art de la Generalitat que el Museu de Valls ha rebut des de meitat dels anys noranta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.