cultura

Un més un igual a tres

Arts Santa Mònica presenta tres exhibicions en dues. La de Cirlot, la de Chema Alvargonzalez, i una tercera estructurada només en el cervell dels visitants. Aquesta exposició, amb presència, però invisible, és la suma de les dues presències artístiques. Cirlot i Alvargonzalez van ser dos creadors influents cadascú en la seva generació i també dels que deixen pòsit. La seva creació s'ha mogut per donar forma a imaginaris que en el cas de Cirlot removia conceptes ancestrals com ara el seu imprescindible Diccionario de símbolos. mentre Alvargonzalez feia del viatge, físic i mental, la seva gran aventura. Com element físic d'aquest esperit té les emblemàtiques maletes.

Cirlot, a qui s'ha fet el lleig que les seves idees no sempre caminessin pels postulats més progressistes, va ser un tant hermètic. Per contra, Alvargonzalez,sempre va ser una persona oberta. Obria el seu estudi de Barcelona, la seva casa de Berlín i sobretot el seu cor. Sempre buscava la complicitat dels qui l'envoltaven. Per reeixir, els seus projectes mai no eren individualistes sinó que necessitaven de la col·laboració dels altres. Un punt que també els dóna cert lligam és la seva vocació per l'exploració transdisciplinària. L'art, per a tots dos, va ser una manera d'explorar el món fos quin fos el mitjà emprat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.