cultura

Cardoner publica el seu primer disc en anglès

‘Shadows in the darkness' es va gravar al seu estudi d'Espolla, amb la veu d'Héctor Llauradó, de Delaware

“El ‘heavy' en català no té sortida, al marge de LGP, i no vull fer-ho en castellà”, diu

Torna Cardoner . De fet, l'incombustible rocker empordanès no ha marxat mai, i en els últims mesos s'ha situat de nou a la primera línia de foc amb Los Guardians del Pont (LGP) en trio amb Quim Mandado i Martín Rodríguez, de Sangtraït, però feia temps que no publicava un disc com a Cardoner, des de Miracle (2005). I ara Picap, la discogràfica amb què Joan Cardoner ha publicat tota la seva obra des dels temps del pioner Herederos del rock, de Rockson (1984), ha publicat el seu quart disc en solitari, Shadows in the darkness, el primer en anglès de la seva carrera. La raó? “En aquest país no funciona el heavy en català, amb l'única excepció de LGP, per ser qui som i venir d'on venim. I en castellà no em donava la gana fer-ho”, afirma Cardoner, que als 57 anys afirma que se sent en plenitud, creativament i personalment parlant. “Saps què em diu la meva dona? Que arribats a aquest punt només m'he de preocupar de disfrutar amb el que faig.”

De fet, aquest podria haver estat el cinquè disc de Cardoner i no pas el quart, perquè el debut de Los Guardians del Pont, Rockferatu (2010), estava previst inicialment com un projecte 100% personal, al qual es van incorporar després Mandado i Rodríguez. En aquell disc en castellà, Cardoner era la veu solista, però en el segon disc de LGP, Sancta Sanctorum, ja en català, el va reemplaçar Mandado com a vocalista definitiu de la banda.

Ara, mentre LGP omplen auditoris aliats amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà –el 21 de maig seran a Lladó–, Cardoner llança Shadows in the darkness, un disc amb deu cançons, gravat, mesclat i masteritzat per ell mateix al seu TrapStudio d'Espolla. El seu principal aliat en aquest nou projecte ha estat el cantant Héctor Llauradó, del grup barceloní Delaware, que també ha escrit les lletres de les cançons, compostes en la part musical per Cardoner. “Entre els dos discos de LGP, amb l'Héctor vam estar fent concerts acústics en bars, on tocàvem versions de Judas Priest i Iron Maiden.”

En la gravació del disc, a més de Cardoner (guitarres, baix, teclats i cors) i Llauradó (veu i cors), també hi van intervenir Xènia Costa (baix i cors), Axel Hosta i Martín Rodríguez (bateries) i Clàudia Cobos i Sandra Mont (cors). La banda de directe, però, estarà formada per Cardoner i Llauradó, Albert Vega a la guitarra, José Rosendo a la bateria, Òscar López al baix i Laura Arnedo als teclats. Amb les seves guitarres Aura i una visió inalterable dels principis bàsics del rock dur, Cardoner presenta nous temes com ara Metal breath, Straight to hell, United forever i War of love. Torna un clàssic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant