cultura

Música

Festa ‘disco' de vella escola

No va ser, al contrari del que s'augurava, un d'aquells concerts al voltant d'una única i sola cançó (en aquest cas, I Will Survive, un dels himnes disco per excel·lència). La joiosa cançó va sonar per megafonia, i mentre la pantalla projectava imatges de l'era gloriosa de la cantant, a l'inici del concert. També, en els primers compassos instrumentals de la banda. I, finalment, amb el públic en èxtasi, al final de la vetllada. Però el concert de Gloria Gaynor a Barcelona, en qualsevol cas, va ser molt més que I Will Survive.

La diva, enjoiada, i amb bona condició de veu, va saber comandar amb astúcia un xou conservador quant a repertori (Every Breath You Take, Killing Me Softly o Last Dance, tribut a l'altra Disco Queen, Donna Summer), amb moments de caspa, però salvat, al capdavall, per una banda voluntariosa i abundant (se li agraeix, a Gaynor, que no tiri de teclats sinó que giri amb coristes i secció de vents) que dimecres estava a l'escenari del Barts però que, qualsevol altre dia, serà a l'escenari d'un casino d'Atlantic City.

Gaynor va arrencar amb Goin' Out of My Head, I Am What I Am i Never Can Say Goodbye (èxits dels seus anys de regnat: la dècada dels 70 i principis dels 80); va recórrer al sempre ardent Barry White amb You Are The First, My Last, My Everything; ens va endinyar tres cançons gospel del seu pròxim disc (en el qual canta el seu amor a Jesucrist); va agafar-se més d'un respir tot deixant els seus músics que es lluïssin (el trombonista, showman de primera, va fer el saltimbanqui a Shut Up And Dance, dels one hit wonders Walk The Moon, i després va rematar el número fent un solo de trombó amb el peu) i, finalment, després d'una hora i quart de bolo, va cantar I Will Survive. El públic, d'un perfil en sintonia amb el preu de l'entrada (60 euros), va deixar-s'hi mig pulmó cantant, en alguns casos, la versió que Gaynor va popularitzar el 1978 i, en d'altres, la versió fiesta, amb lo-lo-lós inclosos, que triomfa en els bars i els camps de futbol d'aquest país.

Una festa disco de vella escola abordada amb un genuí sentit per a l'entertainment i rubricat amb ofici i dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.