cultura

El nou grup Suïssa obre ‘Una finestra als Alps'

És el nou projecte de Bernat de Ciurana (La Bona Vida) amb la cantant Júlia Bonjoch

El músic gironí Bernat de Ciurana, que es va donar a conèixer ara fa tres anys amb La Bona Vida, presenta ara un altre projecte, Suïssa , un grup de “pop folk amb tocs de country” que acaba de publicar el seu primer disc, Una finestra als Alps, editat per Sunflowers Music . Suïssa completa el seu nucli bàsic amb la cantant i actriu Júlia Bonjoch, una intèrpret amb força experiència en el teatre musical i en altres àmbits artístics, que va ser seleccionada com a vocalista de Suïssa a través d'un càsting dut a terme a través de Facebook, al qual es van presentar unes dues-centes candidates. Tot i així, la veu solista femenina que s'escolta a Una finestra als Alps no és la seva, sinó la de la cantant gironina Annarè Anita, ja que per motius professionals Bonjoch no va poder participar en la gravació del disc. De fet, les onze cançons s van enregistrar i mesclar entre el juny i el novembre passat als Last Home Studios de Girona, però la gravació de les veus va tenir lloc en un sol dia, el 15 de desembre, als estudis Juglans Music d'Estanyol, on també es va masteritzar el disc. A més de Bernat de Ciurana (guitarra acústica i elèctrica), l'apartat instrumental inclou Josep Lluís Marquès (guitarres i pedal steel), Xavi Puig (piano, orgue i baix) i Àlex González (bateria i percussions). Un quartet de corda suís i Marc Martí, que toca la guitarra acústica a A prop del mar i Postdata: t'estimo, completen la nòmina de col·laboracions. El disc ha estat produït per Martí, Marquès i De Ciurana.

Per què Suïssa? “Perquè tinc molta vinculació amb aquest país: la meva família estiuejava allà i per a mi Suïssa sempre ha estat el meu refugi, on poder desconnectar i estar tranquil”, explica Bernat de Ciurana, que ha escrit diverses cançons plenes de referències suïsses: Zürich, escenaris de somni; El Llac dels Quatre Cantons; Una nit al Gasthof Bären; La noia del tramvia de la Bahnhofstrasse; Petons al Berner Oberland; Tu i jo, Genève i la nit –primer single– i el tema que dóna títol al disc.

El disc està dedicat a la memòria de Carles Sabater, perquè tot va començar fent versions de Sau i “si toquem és per ell”, diu Bernat de Ciurana, que ja està preparant les presentacions en directe del disc. De moment, el CD es pot adquirir a Moby Disk Records de Girona i al web de Sunflowers Music.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia