Economia

jornades del sector químic

El clúster ChemMed es posiciona a l'exterior en una jornada a la Pineda

La trobada reuneix les empreses del sector de l'àmbit internacional

El ‘hub' tarragoní vol afavorir les potencialitats de les comarques tarragonines

Donar a conèixer el clúster que formen la indústria petroquímica de les comarques de Tarragona i la seva associació estratègica amb el Port de Tarragona –el clúster ChemMed– i deixar patents els avantatges que aporta un territori com les comarques de Tarragona per a aquest sector productiu. Aquests són els objectius que persegueix la trobada internacional del sector que reuneix, aquest dijous i aquest divendres, les principals empreses a la Pineda. La trobada, a càrrec de la consultora internacional Argus Dewit, ha estat organitzada amb l'objectiu de donar a conèixer als mercats europeu i internacional les possibilitats estratègiques i de negoci que ofereix el pol petroquímic de les comarques de Tarragona. “Quan vam impulsar el clúster ChemMed, fa tres anys, ja sabíem que aquest seria un projecte a llarg termini, per la qual cosa estem molt satisfets de la celebració d'aquesta trobada al nostre territori”, confirma el president de l'AEQT i de ChemMed, Josep Francesc Font, que també va aprofitar la sessió inaugural de la jornada per recordar que els principals objectius del hub que formen el Port de Tarragona i les empreses del sector té com a màxim objectiu “promocionar la marca Tarragona i destacar les grans oportunitats que suposa el nostre territori per a empreses de tot el món”.

El president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, va coincidir plenament amb les declaracions de Font i hi va afegir que “cal seguir buscant noves oportunitats”. Sobre alguns dels esculls que actualment es troba el sector per seguir avançant –entre els quals, l'elevat preu del cost de l'energia i la falta d'infraestructures com l'ample internacional de transport de mercaderies–, Andreu va apuntar: “Cal que continuem treballant en espera que aquestes qüestions es resolguin en un termini raonable”, va destacar el president del Port.

LA FRASE

Volem promocionar les opcions de Tarragona a empreses d'arreu del món
Josep Francesc Font
President del clúster chemmed

S'obren noves opcions per al mercat europeu

Agnès Llorens

La trobada que aquests dos dies es duu a terme a la Pineda servirà per tractar de les principals tendències que mouen un sector que està en constant moviment i analitzar, entre altres qüestions, el posicionament de l'Orient Mitjà, el pes de la Xina i el gran potencial de països com l'Índia. Segons destaquen els membres de ChemMed, el futur del sector a Europa “s'ha recuperat i cal estar presents per aprofitar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia