Economia

“Ser vídua em penalitza”

Antónia Hernández va perdre el marit fa 15 anys

Pel seu estat, té retallada la pensió de jubilació

Antónia Hernández té 70 anys i cobra 190 euros de pensió de jubilació. “Només vaig cotitzar 18 anys perquè he tingut dos fills i el salari no m’arribava per pagar les mainaderes que hauria necessitat si no hagués treballat i, com que em vaig jubilar a 60 anys, tinc una pensió molt, molt petita.” No ho seria tant, però, si el sistema no “penalitzés” el seu cas. Com que totes les pensions que no arriben a un mínim es complementen per assolir-lo, Hernández hauria de cobrar realment 600 euros, però no li apliquen el complement de mínims perquè el requisit és que no es cobri cap altra pensió. I ella és vídua. El seu marit va morir fa quinze anys i, per tant, cobra pensió de viudetat: 700 euros.

Per reclamar, entre altres millores vitals, que no es retiri el complement a les treballadores que han perdut la parella i no arriben a la pensió mínima, aquesta barcelonina presideix l’Associació Ciutadana pels Drets de les Dones. Més lluites: el 2000 van presentar al Congrés 730.000 signatures per demanar de cobrar el 100% de la base del marit. Ara està en un “ridícul” 52% i tot i que es va arribar a un acord per apujar-lo al 70%, el PP el va blocar. El dia 25 de cada mes es concentren a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir pensions “dignes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia