Economia

Abertis agafa el control del 100% de la seva filial d'autopistes a França

La multinacional catalana ha invertit uns altres 238 MEUR per adquirir el 5,1% del capital que li mancava de Sanef

Abertis ha agafat el control del 100% de la seva filial d'autopistes a França amb la inversió d'uns altres 238 MEUR per adquirir el 5,1% del capital que li mancava de Sanef, segons ha informat aquest dilluns la multinacional catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Divendres passat, Abertis ja havia anunciat que controlava el 95% de Sanef amb la compra d'una altra participació del 5,1% per idèntic preu i des de principis d'any ha aconseguit diferents acords per adquirir les participacions del Holding d'Infraestructures de Transports (HIT), que gestiona el 100% de Sanef. En termes financers, la concessionària catalana preveu que l'adquisició d'aquest últim 5,1% de la filial d'autopistes francesa impactarà en un benefici net de 15 MEUR en els comptes del 2017. Paral·lelament, el deute net s'incrementarà també en l'equivalent del preu pagat.

Segons Abertis, aquesta operació incrementa la durada mitjana de les concessions de la multinacional i assegura “una major flux de dividends” procedents de França, que contribuiran a compensar la finalització d'algunes concessions en els propers anys. “Abertis reforça la seva estratègia de creixement en aquells països sòlids, amb marcs de concessió estables i amb una clara voluntat d'apostar per la col·laboració público-privada en el sector de les autopistes”, ha remarcat la multinacional catalana en la nota a la CNMV. “En aquest sentit, França ofereix importants oportunitats de creació de valor en el futur a través d'acords amb el govern per a noves inversions a canvi de l'extensió de la durada de les concessions o a través d'increments de tarifa, en la línia dels pactes aconseguits en els últims anys (Paquet Vert, Plan Relance)”, ha conclòs Abertis.

1.760 quilòmetres a França

Sanef gestiona més de 1.760 quilòmetres d'autopistes al nord-oest de França, Normandia i Aquitània, que representen el 22% del total d'autopistes de peatge del país. La xarxa de Sanef cobreix cinc de les set rutes d'accés a la regió de París (Île-de-France), així com les rutes que connecten amb Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França i el Regne Unit. De fet, el país gal és el major mercat d'Abertis, amb una aportació del 34% del seu total d'ingressos (1.658 milions) el passat 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.