Economia

Empreses

Florette

El verd creu en Catalunya

Les vendes de la navarresa Florette al territori representen el 30% del total a l’Estat espanyol i el català ja és el seu principal mercat

Els plans de futur són intensificar la seva presència

Els catalans s’han demostrat uns bons consumidors d’amanides i representen ja una tercera part del negoci de la companyia navarresa Florette, segons explicava a aquest diari Fermín Aldaz, director comercial i de màrqueting de la companyia de verdures envasades. L’empresa, que l’any 2017 va tancar amb unes vendes de 181 milions d’euros, reconeix que el negoci a Catalunya concentra el 30% del total (poc més de 54,3 milions d’euros de facturació) i que el consum dels catalans arriba fins als 18 milions d’unitats de productes Florette a l’any. “Els catalans són uns grans consumidors d’amanida –explicava Aldaz– i Florette hi està doblement vinculada a través dels consumidors però també dels proveïdors.” Anualment, Florette compra a diferents productors catalans un total de 2,5 milions de quilos de productes, entre els quals destaca l’escarola arrissada i la llisa, l’espinac o la bleda, però també fruites com ara la poma i altres verdures. A banda, en materials auxiliars i de suport (que van des del plàstic de l’envasat de les amanides fins a les salses o complements), cada any es compra a diferents empreses catalanes per valor de fins a 7 milions d’euros. La companyia comercialitza el 100% de les seves referències a Catalunya i està present a les principals cadenes de distribució.

Florette, que no descarta operacions corporatives a Catalunya, estaria oberta a noves adquisicions, tot i que Fermín Aldaz no va voler avançar res en aquest aspecte. “Els nostres plans de futur són intensificar la nostra presència econòmica a Catalunya. Tenim un gran interès en el mercat català i en el desenvolupament econòmic i social del seu mercat”, explicava Aldaz. A banda del mercat català, també les zones del nord i del centre d’Espanya són una prioritat per a Florette.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona