Economia

L’empremta de carboni de la Fageda, a estudi

La fundació destaca la seva aposta per la sostenibilitat en diferents àmbits

La Fageda posarà en marxa el projecte per reduir l’empremta de carboni i per això en calcularà la derivada de la seva activitat. La fundació té previst disposar d’aquest índex entre el 2022 i el 2023. Així ho va anunciar la directora general adjunta de La Fageda Fundació, Sílvia Domènech, en el transcurs del col·loqui Food & Sustainability que es va fer, fa uns dies, en el marc de la segona edició de la Setmana de la Nova Economia de Barcelona (BNEW per les sigles en anglès).

Des d’una perspectiva global, Domènech va assegurar que “La Fageda és un projecte sostenible en essència”. Així, va explicar que els beneficis econòmics de l’activitat es reinverteixen íntegrament en nous projectes i que, mediambientalment, són pioners en la posada en marxa de pràctiques situades en un parc natural d’alt valor patrimonial i amb uns paràmetres de protecció i conservació molt exigents.

“Estem preocupats i ocupats generant nous projectes i accions que ens permetin continuar avançant en matèria de sostenibilitat”, va assegurar Domènech, posant com a exemples el model integral de gestió dels residus generats per l’activitat, la certificació de benestar animal de la granja i projectes incipients en matèria de reducció d’envasos, com ara els envasos de cartó de gran format i la venda a granel.

Domènech va situar la sostenibilitat com a eix central de la fundació. De fet, el model de sostenibilitat de La Fageda ha estat objecte concret d’estudi en relació amb la seva contribució a l’Agenda 2030 i al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) promogut per part de la Secretaria General Iberoamericana i la Universitat Politècnica de Madrid. Tots dos organismes destaquen l’alt grau de compliment i l’impacte dels ODS, “tant en termes d’extensió [88% de ODS aconseguits] com en termes de profunditat [importància de l’impacte]”.

La sostenibilitat alimentària és un altre dels aspectes que treballa La Fageda i, en aquest sentit, Domènech va apostar per abordar fórmules que permetin escurçar l’entrada dels aliments a les plataformes de distribució amb la finalitat de contribuir a ampliar el temps de consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona