Economia

La compravenda de pisos cau un 14% en l'últim any

Les transaccions en els pisos usats només han disminuït un 2,9%, segons les ddes del segon trimestre d'enguany

La desacceleració que travessa el mercat de l'habitatge s'està traduint en una forta davallada en les compravendes de pisos. Segons les dades del Col·legi de Registradors, les transaccions d'habitatges nous i de segona mà a Catalunya han caigut un 13,8% en l'últim any (juliol 2006 - juny 2007), fins a les 136.889 unitats del segon trimestre d'aquest exercici. A més, les 30.744 vivendes comprades en el període abril-juny d'aquest any representen la xifra més baixa de, com a mínim, els últims 24 mesos.
La caiguda s'ha centrat principalment en el mercat de primera mà, que ha registrat un retrocés de les compravendes del 26,5% en els últims dotze mesos. Les transaccions en els pisos usats només han disminuït un 2,9%, segons les dades del tancament del segon trimestre per al mercat català.

Conjunt de l'Estat
El retrocés registrat a Catalunya se situa molt per sobre de la mitjana de l'Estat, on la compravenda d'habitatges ha reculat un 5,4% en l'últim any (juliol 2006 - juny 2007), fins a les 866.404 unitats de tancament del segon trimestre d'aquest exercici. Igual que al mercat català, al conjunt de l'Estat la caiguda de l'últim any ha sigut més important en el segment dels pisos nous (6,9%) que en els de segona mà (4,3%).

Professionals del sector immobiliari expliquen a l'AVUI que la fortalesa que el sector de la segona residència encara manté a Andalusia i el País Valencià ha aconseguit minimitzar la caiguda al mercat espanyol, encara que aquesta s'aguditzarà en els propers trimestres. Les mateixes fonts afegeixen que una part important de les compravendes -bona part a ciutadans estrangers- en els grans complexos turístics que s'estan construint en el litoral mediterrani s'han registrat en els últims trimestres, ja que fins aleshores eren només prevendes. De fet, Múrcia, el País Valencià i Andalusia mantenen una activitat de compravenda molt per sobre de la resta de comunitats de l'Estat.

No obstant, en els propers mesos la tendència al mercat espanyol és cap a una disminució de les transaccions, que en el primer semestre d'aquest any han caigut un 10,2% respecte al mateix període del 2006. Aquesta xifra representa gairebé cinc punts per sobre del 5,4% de disminució registrat en els últims dotze mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona